Na svůj mozek spoléháme prakticky neustále. Nejen při velkém pracovním vytížení, kdy musíme řešit řadu náročných úkolů, ale i doma, staráme-li se o děti a rodinnou pohodu. Pokud však o mozek dlouhodobě nepečujeme, může se nám pořádně pomstít. Jinak čiperné mozkové buňky zahájí stávku, což vede k tomu, že se nesoustředíme a dopouštíme se chyb, které bychom za normálních okolností neudělali.

Autor: Naturamed Pharmaceuticals

Náš mozek potřebuje, abychom dodržovali pitný režim a čas od času si odpočinuli od všech povinností. Rovněž bychom se měli pravidelně hýbat, mozku tak dodáme kyslík. Málokdo však ví, že na správné fungování mozku má značný vliv strava. V našem jídelníčku by neměly chybět především čerstvé mořské ryby – losos, tuňák či makrela.

„Tučné mořské ryby obsahují vysoký podíl omega-3 mastných kyselin, které si lidské tělo nedokáže samo vyrobit. Ovšem pro mozek jsou omega-3 nepostradatelné. Napomáhají lepšímu zapamatování informací, zlepšují soustředění, posilují odolnost nervů a podporují schopnost pohotového vyjadřování,“ říká nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová. Odborníci doporučují, abychom mořské ryby jedli alespoň dvakrát týdně. V Česku je přitom spotřeba ryb dlouhodobě nedostatečná. Průměrně jich za rok sníme o polovinu méně, než je průměr v Evropské unii.

Autor: Naturamed Pharmaceuticals

Nedostatek omega-3 mastných kyselin však můžeme vyřešit tím, že budeme užívat doplňky stravy s kvalitním rybím tukem. Ideální formou jsou kapsle OmegaMarine Forte+ obsahující tuk z lososů odchycených v norských vodách. Mezi ulovením ryby a následným zpracováním uběhnou pouze hodiny, takže je tuk v kapslích vždy čerstvý a tělo ho velice dobře vstřebá. Navíc kapsle OmegaMarine Forte+ obsahují vitamín D, který pozitivně působí na kosti, svaly a imunitní systém.

K zajištění potřebné dávky omega-3 mastných kyselin stačí pouze dvě kapsle denně. Dlouhodobým užíváním OmegaMarine Forte+ můžete podpořit výkonnost svého mozku, prospějete svému zdraví a budete se cítit lépe.

Více informací o doplňcích stravy OmegaMarine Forte+ najdete na www.naturamed.cz.