Zkušenosti s nekvalitními potravinami z poslední doby nám velí být ve střehu, pečlivě vybírat a nenakupovat vše, co nám přijde pod ruku. Nedejte na plané řeči, ale prostudujte si etikety na potravinách, zkoumejte složení potravin a jejich výrobní postup a informujte se u jiných zákazníků na jejich zkušenosti. Řiďte se také svými smysly – čerstvé pečivo voní a chutná jinak než to, co zbylo od minula. Dejte si na své volbě záležet, vždyť to, co jíte, významně ovlivňuje vaše zdraví.  

Je rozdíl, jestli v šunce najdete maso, nebo náhražku. Jestli je produkt plný nezdravých éček, nebo je vhodný i pro ty, co musí dodržovat bezlepkovou dietu. Nebo jestli maso do obchodu putuje přes celou republiku, či si ho prodejce bourá sám, a může ho tak nabízet perfektně čerstvé. 

Kde můžete být pečení vaření

Ukázkou  toho, jak to dělat správně, je firma Globus. Na českém trhu působí více než 15 let a po celou dobu si na poctivosti a čerstvosti zakládá. Jak si mohou být lidé z Globusu tak jistí? V každém ze svých hypermarketů mají vlastní pekařství a řeznictví, kde dodržují osvědčené receptury a tradiční řemeslné postupy. V pekařstvích pečou chleba jen z pravého žitného kvasu a nechávají ho doopravdy celou hodinu péct. Z pece pak putuje tou nejkratší možnou cestou rovnou do regálů. Jejich vlastní řeznictví nakupují maso pouze od prvotřídních dodavatelů a vše zpracovávají až přímo v obchodech, takže je zaručeno, že získáte tu nejvyšší kvalitu a čerstvost. Koneckonců se o tom můžete přesvědčit sami. Absolvujte na jejich webových stránkách jednoduchý kvíz, jestli dokážete poznat kvalitní jídlo, a vyhrajte poukázku na nákup v Globusu. Získá ji každý, kdo si test vyzkouší. Více se dozvíte na www.globus.cz/zkusglobus.