Potřebujete výzvu!

Rutinní činnost vždy začne být dřív nebo později nudná. Proč? Děláme to stále dokola a nic nás nemůže překvapit. Nevidíme v ní žádnou výzvu. Ano, může se stát, že někomu tento druh práce vyhovuje, ale přiznejme si, že většina z nás má malé či velké výzvy ráda.

Učte se a zkoušejte nové věci!

Zkuste se například příště při rozdělování práce přihlásit k projektům a úkolům, které neznáte a nemáte vyzkoušené. Klidně řekněte, že se chcete naučit něco nového. Učení je totiž vynikající způsob, jak se vyhnout nudě. A vždy se může stát, že se vám díky tomu podaří rozšířit své kompetence nebo získat lepší pracovní místo.

Autor: Shutterstock.com

V případě, že to není možné, můžete zkusit zlepšit svou dosavadní práci. Zvládnout ji například za kratší čas. Pokud však víte, že i tam jste dosáhli maxima, nezbývá než zapřemýšlet i o možnosti změny zaměstnání.

Stereotyp i v soukromí

Ten pocit určitě znáte. Každý den obsahuje tu stejnou rutinu. Do práce, domů, uklidit, vyvenčit psa, jít spát. Cítíte se ztrápení, dny tak rychle běží, vše se opakuje dokola. Proč to nezměnit? Vždyť svůj soukromí život přeci můžete ovlivnit daleko jednodušeji než ten pracovní. A je to snazší, než si myslíte. Stačí si místo ranního mačkání v přeplněném autobuse přivstat a dát si do práce procházku. Naplánovat si na víkend pěkný výlet nebo popřemýšlet o pořízení permanentky do posilovny. Platí totiž, že změna k lepšímu v jedné oblasti se velmi často promítne i do těch dalších.

Nové nabídky zaměstnání můžete najít na pracovních portálech jobs.cz a práce.cz.

Zdroj: www.jobs.cz