Tento výzkum byl realizován mezi absolventy MBA na vzdělávacím institutu CEMI v dubnu 2018, a jedná se o nejrozsáhlejší průzkum mezi absolventy MBA, který byl dosud v ČR a SR proveden.

Tři čtvrtiny absolventů MBA programů na institutu CEMI navíc pociťují velkou konkurenční výhodu oproti lidem, kteří mají pouze akademický VŠ titul. Skoro 60 % absolventů také uvedlo, že jim titul MBA dopomohl k lepšímu pracovnímu uplatnění. Kariérní posun byl u žen nejčastěji o jednu pozici, u mužů pak rovnou o dvě. U většiny případů (82 %) došlo ke kariérnímu rozvoji v horizontu dvou let.

Velice nás těší, že průzkum potvrdil pozitivní dopad absolvování MBA studia na kariéru našich absolventů. Díky výsledkům průzkumu jsme se například také dozvěděli, že 76 % našich absolventů se zprvu rozhodovalo i mezi jinými poskytovateli. To, že si nakonec vybrali právě náš institut, je pozitivní, a jsme rádi, že se jim tato investice vyplácí.“ říká k výsledkům průzkumu ředitel institutu CEMI, Mgr. Štěpán Mika.

MBA studium na institutu CEMI splnilo očekávání u naprosté většiny absolventů (98 %), u 28 % toto očekávání dokonce předčilo. „Studenti u nás nejvíce oceňují kvalitní online formu výuky, profesionální lektory, flexibilní podmínky studia, vstřícný klientský servis a snadnou dostupnost studijních materiálů,“ uvádí Mika, pod jehož vedením získal institut CEMI v květnu 2018 prestižní mezinárodní akreditaci ASIC Premier Institution, a to jako jediná vzdělávací instituce ve střední Evropě.

Institut CEMI v červenci slaví 7. výročí od svého založení a za tu dobu se může pyšnit již více než 1500 studenty a absolventy MBA a LLM programů. „Všem našim absolventům dohromady jsme tak již pomohli vydělat si o 164 milionů Kč více, než kdyby titul MBA nezískali. I to je zřejmě důvod, proč je 91 % našich absolventů přesvědčeno, že do MBA studia se opravdu vyplatí investovat,“ shrnuje Mika, jehož slova potvrzují i osobní reference 150 absolventů tohoto studia.

V rámci oslav 7. výročí nyní nabízí institut CEMI speciální zvýhodněné školné, začínající již na 82.900,- Kč bez DPH, návratnost částky vložené do školného MBA studia je tak podle dat z tohoto průzkumu pouze něco přes 2 roky.

Nejbližší ročník online MBA a LLM programů zahajuje institut CEMI v říjnu 2018, a přihlásit se do nich je možné online již jen v průběhu července, kdy je také platná tato akční cena.

Institut CEMI byl založen v roce 2011 s cílem poskytovat kvalitní online MBA a LLM vzdělání na evropské úrovni. Studium trvá 1 rok a je dostupné především studentům z České a Slovenské republiky. Všechny česky vyučované MBA a LLM obory na CEMI jsou navrženy a přizpůsobeny potřebám českých a slovenských studentů a také místnímu trhu práce. MBA programy v angličtině jsou celosvětově využitelné a jsou vyučovány mezinárodním týmem lektorů. S více než 1 500 klienty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě. V rámci průzkumu efektivity vzdělávání manažerů byl agenturou IPSOS vyhodnocen institut CEMI jako instituce poskytující nejefektivnější MBA studium při zaměstnání. Institut CEMI od roku 2012 realizuje vlastní stipendijní program pro handicapované studenty, v jehož rámci již poskytl stipendia na MBA a LLM studium v celkové výši více než 2 miliony korun. V květnu 2018 institut CEMI získal díky splnění náročných kritérií týkající se kvality výuky, lektorů a vzdělávacích postupů prestižní mezinárodní akreditaci ASIC Premier Institution, jako jediná instituce ve střední Evropě. Více informací naleznete na www.cemi.cz.