Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhrála 60 milionů a utratila je za drogy

17. srpna 2010 | 12:26

Ze školy ji vyhodili a rodina se jí rozpadla. Žila v ústavní péči. Život Callie Rogers prostě nebyl žádný med. Pak se ale stal zázrak. Tehdy šestnáctiletá dívka vyhrála v loterii neuvěřitelné dva milióny liber, zhruba šedesát milionů korun. Mohla začít konečně žít normální život. Místo toho utrácela peníze za kokain, večírky, plastické operace. Dnes je jí dvacet dva let, má za sebou tři pokusy o sebevraždu, trpí depresemi a tvrdí: "Peníze mi zničily život!"

"Ještě před dvěma měsíci jsem hodně brala drogy a nesnášela se. Už jsem prostě nechtěla žít. Ale teď mám nového přítele a konečně se ze mě stává žena, kterou chci být," říká dnes dvaadvacetiletá Callie.

Vzali jí děti

Callie Rogers vyhrála v roce 2003 v Národní loterii 1,9 miliónů liber. Peníze utratila mimo jiné za luxusní rychlá auta, drahé značkové oblečení a prsní implantáty.

Čtrnáct dní poté, co vyhrála, potkala nezaměstnaného Nickyho Lawsona (29). Dali se dohromady a mají spolu pětiletého syna a tříletou dceru. To ji ale nezachránilo před tím, aby si neničila život fetováním. Během pár let vztahu a mateřství Callie utratila čtvrt miliónu liber za kokain.

Člověka, který se z ní stal, nesnášela. Viděla, jak ji peníze změnily a bála se, že o ně přijde. Proto utrácela velké peníze za další štěstí v loterii. Byla rozhodnutá to, co utratila, vyhrát zpět.

Callie trpěla depresemi. Dokonce se pokusila vzít si život. Třikrát. Zmítala se v drogové závislosti s touhou zažít další opojné vítězství. Naposledy se chtěla zabít na začátku tohoto roku, když přišla o péči o děti kvůli svému duševnímu stavu. Teď je ale Callie rozhodnutá dostat je zpět.

Chce radit lidem

"Šla jsem k doktorovi, aby mi pomohl s mými depresemi. Chci, aby na mě byly děti pyšné. A poprvé v životě si myslím, že je možné, aby se to stalo," věří si Callie.

Přítel, se kterým teď Callie žije, jí poskytuje stálý domov, po kterém vždycky prahla. Dokonce uvažuje o tom, že by vystudovala univerzitu a dělala poradkyni. "Po tom všem, co jsem si zažila a vydržela, si myslím, že mám hodně rad, které mohu lidem nabídnout," říká Callie.

Autor: INT, mivr, amp