Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Toto jsou nejkrásnější maturantky Česka

10. června 2011 | 05:00

Soutěž Blesk.cz Miss maturantka má své vítězky! Právě v době, kdy vrcholí státní maturity, Blesk vybral z více než šesti set fotografi í slečen třicet nejkrásnějších a z nich ty tři nej! Absolutní vítězkou se stala gymnazistka Martina Krucká z Prahy.

Boj o titul Miss maturantka byl opravdu tvrdý. Do soutěže Blesk.cz se přihlásilo více než šest set dívek z celého Česka. Fotku v krásných plesových róbách zaslaly jak ty, které už mají maturitu několik let za sebou, tak i dívky, které zkoušku z dospělosti absolvovaly právě v těchto dnech.

Ze záplavy krásných dívek v plesových róbách, které se směle vyrovnaly šatům princezen, však mohla vyhrát pouze jedna. Po pečlivém výběru nakonec redakce Blesku vybrala tu nejkrásnější ze všech. Titul Miss maturantka získala Martina Krucká, studentka pražského Gymnázia Na Pražačce. Na maturitní ples přišla ve sladce růžových šatech.

„Mamka ze mě chtěla mít Libušku Šafránkovou z pohádky Tři oříšky pro Popelku a opravdu jsem se ten večer cítila jako princezna,“ popsala krásná brunetka svou vzpomínku na slavnostní večer. Další dvě dívky vyhrávají ve speciálních kategoriích módní policistky Františky Čížkové. Nejkrásnější šaty na sobě měla Michaela Kovářová ze Střední odborné školy služeb v Olomouci. Jako dívku s nejkrásnějším úsměvem pak Františka vybrala Magdu Šťáhlavskou z obchodní akademie v Berouně. Všechny tři krásky dostanou od Blesku finanční odměnu.

Miss Maturantka:

Martina Krucká
Gymnázium Na Pražačce, Praha

Nejkrásnější maturantka byla z vítězství překvapená. „Nejdřív jsem si myslela, že je to nějaký vtip, nemohla jsem tomu uvěřit. Když jsem to řekla doma, maminka byla nadšená,“ řekla Martina. Svěřila se, že ve školní části maturity má samé jedničky. Výsledky státní maturitní zkoušky se ale dozví teprve za několik dní.

 

Miss Maturantka Martina Krucká z Gymnázia Na Pražačce, Praha
Autor: Čtenáři

Nejkrásnější úsměv

Magda Šťáhlavská
Obchodní akademie, Beroun

Všechny maturantky se na svém velkém bále usmívaly, ale výraz Magdy Šťáhlavské ze všech soutěžních snímků zvítězil. Rozhodly krásné zuby, správná barva rtěnky a také jiskřičky v očích…

Magda Šťáhlavská: Obchodní akademie, Beroun
Autor: Autoři pro Blesk

Nejkrásnější šaty

Michaela Kovářová
SOŠ služeb, Olomouc

Řada dívek oblékla róbu, jež by spíš seděla zralé ženě než studentce. Tento outfit je ve své výpravnosti alespoň velmi elegantní a Michaela Kolářová připomíná aristokratku, kterou uvádí do společnosti.

 

Michaela Kovářová: SOŠ služeb, Olomouc v šatech, které se nejvíc líbily módní policistce Františce Čížkové
Autor: Čtenáři

 

Podívejte se na 30 nejkrásnějších maturantek Česka

Autor: rvs, apk