Tereza Maxová pořádala Fashion for Kids – celebration již šestým rokem. Její módní show se od začátku zařadila mezi top prestižní akce společenské sezóny a mimochodem tento podnik za pět let zajistil nadaci dvacet tři miliónů korun. Letos dalších šest.

Společensky vytížená návrhářka Beata Rajská měla malé večerní stejně jako bývalá tenistka Nicole Vaidišová, která se v rudých šatičkách s nabíranou sukní stala atrakcí večera. Zmíněné topmodelky pak zkušeně zvolily zlatý společenský střed a neprohloupily. Na rozdíl od zmiňované Vaidišové, která svůj půvab glamour modelem z obchodního řetězce H&M totálně pohřbila.

Rumělková kreace totiž pochází limitované edice, již luxusní zn. Lanvin, konkrétně její umělecký ředitel, izraelský návrhář Albera Elbaz pro H&M navrhl. Každopádně to je ve skříni Nicole fungl nový kousek, neboť Lavin řada
měla jít (kromě USA) na celém světě do obchodů třiadvacátého listopadu. To znamená pouhý den předtím, než se charitativní akce v Obecní domě konala!


„Podstatou přehlídky není prezentace atraktivních kolekcí hvězdných fashion domů, návrhářů... Jejím cílem je svět módy spojit s pomocí pro děti, které nemohou vyrůstat v rodině,“ vysvětluje svůj dobročinný koncept Maxová,
která letos oslovila jen dva návrháře. Jedním z nich je v Čechách asimilovaný Osmany Laffita, druhým skvěle invenční Ital Francesco Scognamiglio, který mimo jiné proslul spoluprací s domem Versace, kreacemi pro Madonnu a nyní pro Lady GaGa.

Fotogalerie
13 fotografií

 

V oblečení panoval zmatek

Couture kolekce pro jaro léto – léto z dílny Laffity dramatičnost nepostrádala, ale řady Symbolic sensuality od Scognamiglia byly čistší, v názoru osobitější. Trio slavných modelek Maxová, Peštová, Němcová zase připomnělo, že půvab ženy po pětatřicítce nemizí. Hádal by snad někdo Daniele Peštové čtyřicet a Tereze Maxové o rok míň?

Jistou vadou na kráse byl fakt, že pozvánka na přehlídku Maxové postrádala údaj o předepsaném oblečení, tzv. dress code. Výsledkem byl miš maš, jenž vždycky budí jisté rozpaky. Někteří oblékli vysoce společenské róby, jiní džíny
a podobné ležérní oblečení. Takový styl zvolil i životní partner Maxové, turecký podnikatel Burak Oymen nebo exotičtí fotbaloví borečci se Sparty Wilfried a Kweuke.