Od dětství domluvené sňatky, sháňka dobré partie. Rafinované pasti na ženicha, jenž zabezpečí dceru a možná něco kápne i její rodině... Tyhle praktiky opravdu nejsou ničím novým. Novinkou je ale fakt, že potencionální nevěsty jsou nyní mnohem akčnější. Namísto rodičů či diplomatických dohazovačů pořádají hon na manžela samy. Ve vlastní režii.

Nový trend doby?

Taktika ambiciózních, po otevřeném bankovním kontu bažících slečen je hodna velkých stratégů. Vylučuje romantiku, řídí se chladným rozumem. Cíl je jasný: Dobře se vdát a pokud možno nic nedělat. V domácnosti mít uklízečku, paní na žehlení a k dětem au-pair holku, která je kdykoli pohlídá.
Řada evropských, na tohle téma pořádaných sociologických šetření uvádí, že počet takto smýšlejících dívek narůstá. Každá z nich chce maximálně zúročit půvab mládí a fyzické (plasticky leckdy vylepšené) přednosti.

Zajímavým momentem studií je i konstatování, že novodobé zlatokopy jsou často opakem matek, které si kdysi na emancipaci, čistém kariérním postupu zakládaly. Jejich děvenky po takové realizaci netouží. Neinvestují ani tak do vzdělání jako do svého vzhledu a parády.

Manuál zlatokopky

Za každé okolnosti přitažlivá

Super vzhled je zásadní. Chce to perfektně sestříhané vlasy, vybělené zuby, pleťovým mlékem zvláčněnou pokožku. Vždy upravené nehty. Jemný parfém. Pravidelnou kosmetickou péči, občas návštěvu solárka. Štíhlá linie patří k prioritám. Pokud váha stoupne až o tři kila, nastupuje tvrdá dieta. Posilovna a pilates se vřele doporučují.

Perfektní tělo je základ

Na handicapy jako jsou malá prsa, úzké rty, macatá stehna a zadek se nerezignuje – ty se řeší na estetických klinikách. Prozatímní nedostatek financí by neměl být překážkou. Na razantní a drahé zákroky jakými jsou modelace ňader či liposukce, existují leasingy. Ještě lepší je, když se najde sponzor. Sponzoři, kteří pomohou připravit se na zásadní lov, jsou důležití. Poslouží jako trenažér, platí nutnou výbavu.

Paráda musí být

Modýlky se zejména opatřují v době, kdy drahé, jinak nedostupné butiky mají masové slevy. Na klasiku jsou pak skvělé některé značkové outlety. Studium módních časopisů je povinné – znalost trendů a stylistiky umožňuje i nákup v secondhandech, když je nositelka trendy vzdělaná. Značkové kabelky jako Prada, L. V., Chanel atd. se loví v burze na netu. Jejich kultivované fejky (kopie) v Thajsku.

Podstata image

Styling je vždycky sexy, ale nikdy nesmí být ordinérní ani příliš výstřední. Extravagance se dost mužů bojí a ordinérnost v nich vzbuzuje představu sexu na jednu noc. Rozhodně je dobré mít obecný přehled, povšechné vzdělání dovolující základní konverzaci o čemkoli. U vážnějšího vztahu je záhodno nastudovat témata, o něž s miláček zajímá. Znalost cizích jazyků je vítaná, rozšiřuje možnosti honitby.

Teritorium lovu

Všechna místa, kde se potenciální oběti vyskytují ve větším množství. Snobské VIP party, módní restaurace a prestižní noční kluby. Samozřejmě golf... Proto je dobré dělat modelku, ještě lépe uspět ve finále Miss. A zcela ideální je být osobní asistentkou vytipovaného, správně bohatého a úspěšného chlapíka. Ale na začátek stačí, když se zlatokopka seznámí s lidmi, kteří ji na atraktivní místa sebou vezmou, s patřičnými vipáky seznámí.

Fenomén internet

Strategie netu je poměrně jednoduchá a laciná. Stačí mít průměrného fotografa s digitálem a vypůjčit si od kámošky pár dobrých outfitů. Udělat několik snímků a umístit je na správné servery. Lidé cz., facebook atd. A pro otrlejší, které jdou rovnou na věc, pak existují speciální stránky www.golddiggers.uk.com. Právě zde se registrují zlatokopky na celém světě v naději, že padnou nějakému majetnému pánovi do oka. A budou o krůček blíž svému snu.