Poté začala kandidátskými projevy volba členů předsednictva. Na osm míst je nominována patnáctka lidí včetně ministrů životního prostředí a obrany Richarda Brabce a Martina Stropnického. Oba předtím vzdali souboj o křesla místopředsedů.

Nejúspěšnějším kandidátem na pozici řadových místopředsedů byl Vokřál, který v prvním kole získal 125 ze 188 odevzdaných hlasů. Deset hlasů bylo neplatných. Jermanová dostala 124 hlasů a pro Kleslovou se vyslovilo 109 delegátů.

Volný a Maxová nedostali dostatečný počet hlasů ve dvou kolech. Rozhodlo až kolo třetí, v němž Volný získal 96 hlasů ze 188 odevzdaných, zatímco Maxová 85.

Ze zbývajících kandidátů získal v prvním kole poslanec Ivan Pilný 61 hlasů, zcela pak propadl jeho sněmovní kolega Martin Komárek, který dostal jen 37 hlasů.

Původně mělo nominace na řadové místopředsedy 13 lidí včetně šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka, kterého sněm zvolil prvním místopředsedou hnutí. V průběhu dne se pak kandidatury vzdali ministři životního prostředí a obrany Richard Brabec a Martin Stropnický.

V čele ANO delegáti potvrdili zakladatele uskupení, miliardáře a ministra financí Andreje Babiše. Dostal sto procent platných hlasů. Nyní zvolí předsednictvo hnutí.