Zaorálek svému kolegovi sdělil postoj Česka, že dodávka zbraní by pouze eskalovala situaci. "Připadá nám nepochopitelné, abychom na jedné straně říkali 'příměří, přestat střílet, odsouvat zbraně' a zároveň jsme někam posílali zbraně," poznamenal ministr. Česká republika má podle něj v tomto podobný názor jako Velká Británie. Zaorálek zdůraznil, že pokud by se ukázalo, že například Rusko nemyslí dodržování nedávných dohod z Minsku vážně, je Evropská unie připravena postupovat jednotně.

Hammond novinářům řekl, že Británie nevěří, že dodávat zbraně je v současné době správné řešení. "Ale rádi bychom si ponechali možnost změnit názor do budoucna," podotkl. Zároveň řekl, že dokud nebude jasné, že je příměří ze strany Ruska a separatistů dodržováno, musí i nadále platit sankce. Jejich postupné rušení by mělo nastat až ve chvíli, kdy budou vidět jasné kroky k dodržování dohod z Minsku.

Oba politici spolu dnes také mluvili třeba o volném pohybu zboží, peněz a osob v Evropské unii. Zaorálek poznamenal, že Česko považuje možnost volného pohybu lidí v rámci schengenského prostoru za velmi důležitou. Nad jejím omezením kvůli zneužívání sociálního systému přistěhovalci se ve Velké Británii uvažuje. Podle Hammonda jde o to najít řešení, které potížím zamezí a zároveň zachová základní principy, na kterých Evropská unie stojí.

Dalšími tématy byly bilaterální vztahy Česka a Velké Británie nebo situace na západním Balkáně. Tomu by podle Zaorálka měla dát Evropská unie jasnou perspektivu možnosti vstupu do svých řad. Ministři se také bavili o britské snaze o ekonomickou rekonstrukci EU.