Z dozorčí rady Obecního domu vedení města odvolalo poslankyni a starostku Prahy 2 Janu Černochovou (ODS), pražského zastupitele Alberta Kubištu (TOP 09) a bývalou radní pro školství Ludmilu Štvánovou (TOP 09).

V Obecním domě následně radní zvýšili dosavadní počet tří členů rady na čtyři. "Je to logické. Důvodem je, aby kopírovala složení magistrátní koalice v počtu dva členové za ANO, a po jednom z Trojkoalice a ČSSD," vysvětlil radní Jan Wolf (KDU-ČSL). Zároveň zvolili čtyři nové členy. Je mezi nimi podle informací ČTK například náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO) nebo bývalý zastupitel a neúspěšný kandidát na primátora za KDU-ČSL Marián Hošek.

Podle programu rady mělo vedení města ještě odvolat členy dozorčí rady Operátora opencard, mezi nimiž jsou bývalí radní za TOP 09 Jiří Pařízek a Jiří Vašíček. Tento materiál ale nakonec neprojednali.

Stoprocentním vlastníkem společnosti Obecní dům je Praha. Firma má roční rozpočet zhruba 140 milionů korun a spravuje secesní budovu Obecního domu a pořádá kulturní a vzdělávací akce. Za rok 2014 by měl činit předběžný zisk asi 25 milionů Kč, ještě v roce 2011 ale byl ve ztrátě 24,5 milionu.