Nwelati po svém zvolení ČTK řekl, že je to pro něj čest být nadále primátorem Mladé Boleslavi, a poděkoval voličům i zastupitelům. "Docela mě potěšilo, že tentokrát byl jediný hlas proti," uvedl. V nejbližší době se bude věnovat sestavování rozpočtu pro příští rok. "Nelze očekávat, že by došlo k výrazné změně, co se týče priorit města," dodal Nwelati. K prioritám patří například výstavba školek a zlepšení podmínek pro parkování. V novém volebním období se chce Nwelati soustředit i na sociální oblast a investice do škol. Mezi významné investice v příštích čtyřech letech bude v Boleslavi patřit třeba rekonstrukce kulturního domu za desítky milionů korun.

V městské radě má ODS pět radních, ANO s Volbou pro Mladou Boleslav čtyři radní a TOP 09 dva. Jedenáct členů měla rada i v minulém volebním období. Předsedou kontrolního výboru byl zvolen Přemysl Sezemský a předsedou finančního výboru byl zvolen Karel Horčička. Oba jsou z opoziční ČSSD.

Nwelati se bude věnovat rozvoji města a stavebnímu odboru. Prvním náměstkem se stal Bouška, který bude mít na starost dopravu, majetek, projekty města a spolupráci s firmou Škoda Auto. Kopal se bude věnovat hospodaření, sociálním věcem a životnímu prostředí. Marek má na starost školství, kulturu a tělovýchovu.

Nwelati vede Boleslav od roku 2006, mladoboleslavským zastupitelem se stal o čtyři roky dříve. Od roku 2004 je také členem zastupitelstva Středočeského kraje.