Piráti kampaň zahájili na lodi na Slovanském ostrově u Žofína, kde nové kontroverzní logo představili, a pak vyrazili na jízdu po Vltavě, odkud chtěli znak ukázat lidem. "Jsme jediná strana, která si to může dovolit, protože je to v souladu s naším programem. Naprosto jednoznačně to ukazuje, že Piráti jsou mezinárodní strana," uvedl k logu do pražských voleb Michálek. Najbrt se zatím k aktivitě Pirátů nevyjádřil, protože je v zahraničí. "Zatím jsem nic neviděl, takže ani nemohu reagovat," napsal v SMS zprávě ČTK.

Mezi programové cíle pražských Pirátů patří třeba prověření různých kauz, vyrovnané hospodaření nebo možná jízda MHD pro Pražany zadarmo. Michálek by byl spokojen, pokud Piráti v boji o magistrát porazí ODS nebo získají dvojciferné procento hlasů. Piráti chtějí mít kontaktní kampaň, mezi lidi budou šířit třeba volební noviny nebo samolepky. "Na pirátské poměry to bude poměrně rozsáhlá kampaň," podotkl Michálek.

Ve volbách před čtyřmi lety Piráti získali necelé jedno procento hlasů. Největší úspěch zatím strana zaznamenala o letošních evropských volbách, v nichž získala téměř pět procent hlasů. Na zisk křesla europoslance to ale nestačilo.

O křesla v zastupitelstvu hlavního města se v podzimních volbách utká rekordních 31 uskupení, což je o osm více než při volbách v roce 2010. Volby se budou konat na začátku října. Pražané budou v jednom volebním obvodu volit 65 zástupců, tedy o dva víc než v minulých volbách.