„Chtěla bych pokračovat v práci, kterou započala paní ministryně Jourová," řekla náměstkyně pro evropské programy Dostálová. Podotkla, že to zatím s nikým nekonzultovala.

Dostálovou jako svou nástupkyni navrhla ministryně Jourová, ani ona však svůj návrh s nikým neprojednala. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) při dnešní bilanční návštěvě MMR řekl, že nominace nového ministra pro místní rozvoj je plně v kompetenci hnutí ANO.

Hlavní slovo tak bude mít právě tento koaliční partner. Dostálovou však zatím k jednání s vedením ANO nikdo nevyzval. "Zatím jsem nabídku na jednání v hnutí ANO nedostala. Ráda bych nicméně pana předsedu (Andreje Babiše) přesvědčila o svých odborných dovednostech - nejsem politik, jsem odborník," vzkázala Dostálová.

Dostálové by ale mohly uškodit její dvě poslední kauzy, které se znovu objevily v médiích. Podle nich Dostálová jako krajská úřednice brala dva platy za stejnou práci a dopomáhala zakázkám firmě, kde figuroval její otec.

"Už jsem to dementovala tenkrát, když ta reportáž vznikla. Skutečně šlo o dvě různé práce," uvedla dnes Dostálová s tím, že pro krajský úřad pomáhala vybírat šéfa odboru investic, zatímco ve společnosti Centrum evropského projektování připravovala a řídila evropské projekty.

Stejně tak odmítla nařčení z dohazování zakázek pro stavební společnost Hochtief, kde je bezpečnostním ředitelem její otec. "Už tenkrát jsem říkala, že tohle nemohlo být nikdy naplněno (dohození zakázky pro stavební firmu zaměstnávající otce), protože zmiňovanou zakázku Centrum evropského projektování, v němž jsem pracovala, netendrovalo. Tendrovala to nějaká společnost z Prahy, bohužel ani neznám její jméno. Takže jsme nijakým způsobem nemohli do výběrového řízení zasáhnout," hájí se Dostálová.