"První zprávy naznačují, že nejméně dvě rakety vypálené z Libanonu zasáhly otevřenou oblast severně od města Naharíja. Zatím nejsou hlášené žádné škody ani zranění," uvádí se v prohlášení izraelské armády s tím, že Izrael na to odpověděl dělostřelbou. Podle libanonských zdrojů byly vypálené tři rakety.

K odpovědnosti za vypálení raket z Libanonu se přihlásilo palestinské militantní hnutí Hamas. Zatím však není jisté, jak velký vliv nebo působnost tato skupina v oblasti má. Jižní Libanon je převážně baštou šíitského muslimského hnutí Hizballáh, i když se zde vyskytují i skupiny Palestinců.

Palestinští ozbrojenci v Pásmu Gazy již od začátku izraelské ofenzivy před pěti dny vypálili stovky raket na Izrael. Za tu dobu bylo zabito nejméně 125 Palestinců, převážně civilistů.

Již v pátek zasáhly sever Izraele rakety z Libanonu, na které izraelské dělostřelectvo odpovědělo palbou. Libanonské bezpečnostní složky zatkly muže podezřelého z odpálení střel. Podle národní tiskové agentury je to Libanonec a člen "fundamentalistických skupin" a připustil, že ho doprovázeli dva Palestinci, kteří jsou rovněž členové těchto skupin. Oba Palestince bezpečnostní složky stále hledají.

Armáda rovněž uvedla, že při prohledávání oblasti odhalila dvě místa s dalšími raketami připravenými k odpálení. Rakety demontovala.