Údajný bankovní lupič Wossen Assaye (42) byl umístěn v nemocnici ve městě Falls Church ve státě Virginie, neboť si podle policie předtím sám způsobil újmu na zdraví při pokusu o sebevraždu. Dnes nad ránem místního času, kdy jej hlídal zaměstnanec soukromé bezpečnostní agentury, mu Assaye po potyčce vytrhl pistoli a dal se na útěk.

Policie ihned uzavřela okolí nemocnice vzdálené přibližně 25 kilometrů od americké metropole. Po bosém muži oblečeném v nemocničním oděvu pátrali jak místní, tak federální agenti jako po "ozbrojeném a nebezpečném" uprchlíkovi. Z okolí nemocnice se mu však podařilo uniknout za pomoci dvou ukradených aut. Majitelka prvého z nich podle policejního mluvčího stačila vyskočit, když si všimla, že na zadním sedadle má nezvaného spolucestujícího, a vůz pak byl vážně poškozen.

Assaye byl původně zatčen 20. března a obviněn z vyloupení pobočky banky Apple Federal Credit Union v Alexandrii, odkud odjel na jízdním kole s lupem ve výši 1.800 dolarů (asi 46.000 korun). Popis lupiče ale pasoval i na pachatele dalších 11 bankovních loupeží, spáchaných na severu státu Virginie během půldruhého roku. Assaye byl zrovna v podmínce poté, co si v letech 2000 až 2013 odpykával trest za krádeže a loupeže.