Podle verdiktu má také zaplatit matce oběti 500.000 korun, součástí trestu je vyhoštění z ČR na dobu neurčitou. Soud zároveň poslal Miska do vazby.

Misko byl ve vazbě již loni po zadržení, záhy ale mohl na svobodu kvůli údajné chybě soudu. Pak ale spolupracoval s policií a zůstal v Praze. Podle soudkyně nyní důvody k vazbě nastaly. Již ze soudní síně ho odvedla do pankrácké věznice šestičlenná skupina policistů v civilu s kuklami na hlavách.

Soudkyně Veronika Čeplová ČTK po jednání řekla, že Misko by si měl podle rozsudku nejdříve odpykat v Česku stanovený trest, a pak ho čeká vyhoštění.

Miskovi hrozilo až 18 let vězení. Podle své výpovědi ženu usmrtil v opilosti a po hádce. Tvrdil, že mu rozčilená kopala do dveří po příchodu domů. Podle obžaloby byl ale problém v tom, že chodil ke spolubydlící do pokoje, kde využíval její připojení k internetu, aby mohl hrát hry, na kterých je údajně závislý.

Podle soudkyně se vina jasně prokázala, polehčující okolností bylo pro Miska přiznání. O jeho necitelnosti ale podle Čeplové svědčí například to, že si po vraždě přetáhl do svého pokoje kabel od internetu z pokoje oběti. Soudní znalci uvedli, že Misko netrpí duševní chorobou a je za své jednání plně odpovědný. Má ale prý zlostnou a vznětlivou povahu, což se výrazně projevuje při pití alkoholu. S agresivitou v opilosti měl údajně problémy již dříve, a proto přestal chodit do společnosti. Popíjel raději sám doma u hraní počítačových her.

Muž se přiznal, že po ubodání ženy 1. července v bytě v Řehořově ulici vzal tělo do jejího pokoje, nevěděl si rady a byl v šoku. Tělo pak postupně rozřezával pilkou a během týdne odnesl na dvakrát v pytlích do kontejneru. Podrobnosti si prý kvůli opilosti nepamatuje.

Vyšetřování začalo loni 9. července po nálezu ostatků ve dvou třídírnách odpadků v Praze 9 a 10. Policie nakonec zadržela Miska.

Misko podle obžaloby ženu nejdřív bodl do krku, což způsobilo silné krvácení, potom ji bodl ještě několikrát. Od těla prý nejdřív oddělil hlavu a pak dolní končetiny. Část krku, na které byla podle soudních znalců smrtelná rána, se nenašla.