Muži podle obžaloby často využívali nevýhodné sociální situace žen, které vozili na parkoviště, kde poskytovaly sexuální služby. Musely za to odvádět předem určenu část výdělku. Kuplíři jim prý také dávali drogy.

Proti verdiktu se odvolalo šest obžalovaných. Jejich advokáti dnes u odvolacího soudu požadovali zmírnění trestů. Vadilo jim hlavně to, že část gangu byla odsouzena podle paragrafu trestního zákona, který se týkal obchodování s lidmi a má přísnější sazbu. Podle právníků naopak šlo o kuplířství s případným mírnějším trestem. "Bylo to svobodné rozhodnutí těch žen, že budou prostituovat," namítal například právník Josef Lžičař.

Pražský vrchní soud ale všechny odvolání zamítl, protože podle něj Krajský soud v Praze při posuzování případu nedopustil žádných zásadních chyb. "Provedl velmi obsáhlé dokazování, důkazy hodnotil velmi pečlivě a způsob vyhodnocení důkazů nevyvolává žádné pochybnosti," uvedl při zdůvodnění rozsudku zpravodaj odvolacího trestního senátu Ivo Skoupý.

Obžalovaní ve věku od 22 do 47 let podle spisu prostitutky k odpočívadlu dováželi od roku 2009 do zadržení v únoru 2013, kdy proti skupině zasáhl Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Prostitutky pocházely z nízkých sociálních a vzdělanostních vrstev. V některých případech muži používali podle obžaloby vůči ženám fyzické násilí, vyhrožování či jiné formy nátlaku. Prostitutkám také brali vydělané peníze.

Podle obžaloby některé dívky koupili od jejich rodin. Ve spisu je například popsaný případ, kdy jeden z členů skupiny v roce 2010 v romské osadě ve slovenském Jasově u Košic koupil za 200 eur od rodiny dceru, které v té době ještě nebylo 18 let. Její rodina od obžalovaných inkasovala část výdělku, který dívka musela obžalovaným odevzdávat.

Kromě "vlastních" prostitutek muži podle spisu na odpočívadle umožňovali nabízení sexuálních služeb pouze ženám, které jim za to dávaly podstatnou část výdělku. Skupina podle obžaloby spolupracovala při zajišťování odvozu a svozu žen, vzájemně se informovali o policejních kontrolách, o situaci a stavu možných zákazníků a vzájemně si vypomáhali při vybírání peněz od prostitutek za poskytnuté sexuální služby.

Kriminalisté v případu původně obvinili osm lidí, jeden z nich však před začátkem soudního procesu zemřel. Členům gangu hrozilo až 12 let vězení.