Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dohra brutálního zákroku na bezdomovce v Lipníku nad Bečvou: Bývalý strážník stane před soudem!

Autor: ČTK - 
30. ledna 2024
13:33

Před přerovským soudem stane ve čtvrtek 1. února bývalý strážník z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku stíhaný kvůli nevybíravému zákroku vůči opilému muži na veřejném prostranství. Soud projedná dohodu o vině a trestu, kterou muž uzavřel se státním zástupcem. Muž vinu uznal, obě strany se dohodly na návrhu na podmíněné potrestání. Bývalému strážníkovi, s nímž Městská policie v Lipníku nad Bečvou rozvázala pracovní poměr, původně hrozilo tři až deset let vězení.

Šedesátiletý muž obviněný ze zneužití pravomoci úřední osoby uzavřel dohodu s žalobcem loni v prosinci. Obviněný muž podle žalobce souhlasil se skutkem i s právní kvalifikací, řekl tehdy ČTK státní zástupce David Pivoda.

Incident se stal loni v únoru na prostranství v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, jeden ze svědků jej zachytil mobilem a záznam se poté objevil na sociálních sítích. Zákrok, při němž zazněla také řada vulgarismů, tehdy vyvolal bouřlivou diskusi.

Tehdejší strážník do opilého ležícího čtyřiapadesátiletého muže při zákroku kopal a šlapal mu po hlavě. Událost odsoudil nejen jeho nadřízený, ale i vedení radnice, starosta Lipníku nad Bečvou Miloslav Přikryl (Unie pro Lipník) tehdy ČTK řekl, že šlo o ojedinělé selhání. S obviněným strážníkem městská policie zhruba týden po incidentu rozvázala pracovní poměr, důvodem bylo to, že odmítl test na alkohol.

Opilý muž, u kterého hlídka strážníků v osudnou chvíli zasahovala, měl podle informací ČTK v krvi přes tři promile alkoholu a byl převezen na záchytnou stanici. Podle vrchního strážníka Pavla Malocha při incidentu zraněn nebyl, před odvozem jej prohlédl lékař.

Video  Pijatyka pod Petrovem: Řidič, který omladinu odvezl, přiznal čtyři piva  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Michelin ( 30. ledna 2024 16:03 )

Kdyby to udělal Déžkovi , tak ostatní déžkové by mu to vysvětlili ... 🤣👎

Uživatel_5766095 ( 30. ledna 2024 15:16 )

Za každého režimu je policie školena k tomu, aby mlátila občany. Dnes mají nevýhodu, že všude jsou kamery a navíc jeden kolega druhého z rivality udá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání