Lakhví byl zatčen v Pákistánu v roce 2009, když ho jako hlavu teroristické skupiny označil jediný přeživší útočník z Bombaje. Ve věznici v pákistánském městě Rávalpindí strávil víc než pět let a 18. prosince soud rozhodl o jeho propuštění na kauci ve výši jednoho milionu rupií (358.000 Kč). Vzápětí ale zasáhla vláda, která jej nechala znovu zatknout na základě zákona o veřejném pořádku, který umožňuje zadržení až na tři měsíce.

Lakhví se ale proti zatykači ohradil a soud v Islámábádu mu dnes dal za pravdu. Fakticky to tedy znamená, že se údajný strůjce útoků dostane na svobodu hned poté, co budou dokončeny úřední procedury.

Indie z krvavých útoků v Bombaji obvinila islamistickou organizaci Laškare tajjaba, která má sídlo v Pákistánu. Podle indických vyšetřovatelů byl v době útoků Lakhví šéfem bojových operací skupiny Laškare tajjaba, a nese tedy za ně odpovědnost.

Vztahy mezi Indií a Pákistánem, které spolu svedly od získání nezávislosti v roce 1947 tři války, klesly po útocích v Bombaji na bod mrazu a doposud se je nepodařilo vylepšit. Další ránu jim nyní zasadily pákistánské soudy, které přes bouřlivé protesty indické strany nechaly Lakhvího vyjít na svobodu.