Soud původně předeslal, že se hlavní líčení bude konat kvůli věku poškozených bez veřejnosti. Nakonec ale umožnil novinářům jednání sledovat po poučení o tom, že nesmí zveřejnit informace, které by vedly k identifikaci nezletilých obětí.

Státní zástupkyně Radka Myslíková v obžalobě viní Václava Dimitrova, že domluvil deseti nezletilým placený homosexuální pohlavní styk s cizinci v letech 2012 a 2013. Od chlapců prý dostával většinou polovinu získaných peněz. Dvěma z chlapců údajně nebylo ani 15 let. Setkání s klienty se odehrávala na různých místech v Praze. Dimitrov podle vyšetřovatelů kromě toho v říjnu 2013 sám pohlavně zneužil chlapce v hotelu.

Soudkyně začala s výslechem obžalovaných u Francouze pocházejícího z marockého města Casablanca. Tanguy Marie Fanneau de la Horie uvedl, že v Praze žije od roku 2008 a živí se jako konzultant ohledně výpočetních technologií. S Dimitrovem se seznámil v jednom baru na Žižkově, ve kterém se scházeli homosexuálové, a později se s ním setkával u piva. "Velmi často byl v doprovodu mladých mužů, mně se líbilo se takto scházet," řekl.

Některé si odvedl do svého bytu na Vinohradech, kde se věnovali poslechu rockové hudby a pak intimnostem. Je prý schopný posoudit na pohled věk muže a ačkoliv ho prý zajímají mladší ročníky, o méně než osmnáctiletého mladíka by se nezajímal. "Byl jsem přesvědčen, že chlapcům bylo více než osmnáct. S Dimitrovem jsem si zřetelně vyjasnil, že nechci nikoho mladšího," dodal.

Nakonec prý s Dimitrovem postupně ukončil kontakt. Když k němu přišla po loňském létě policie kvůli vyšetřování, byl to prý pro něj šok. "Chlapci byli sice mladí, ale vysocí a zdálo se mi, že jim už osmnáct bylo. Uvědomuji si, že jsem se o kontrolu jejich věku měl zajímat důkladněji. Je mi líto, k čemu došlo, a pokud bych snad způsobil jakoukoliv újmu, tak se hluboce omlouvám," dodal obžalovaný.

Soudkyně také četla vyjádření poškozených chlapců a jejich rodičů, nikdo z nich ale neuplatňuje nárok na náhradu škody, ani nehovoří o psychické nebo fyzické újmě. Po zhruba čtyřhodinovém výslechu Francouze soudkyně odročila jednání na pondělí, kdy pokračují výslechy zbylých obžalovaných.

Vedle Dimitrova čelí obžalobě i další Čech David Chod, který byl údajně prostředníkem mezi Dimitrovem a dalším obviněným, Američanem Michaelem Jamesem Murphym. Murphy se prý s vyhlédnutými chlapci setkával v restauracích McDonald's v centru Prahy, kde se domlouvali na placených homosexuálních stycích. Ty se údajně odehrávaly v pronajatých pražských bytech a v jednom případě také v curyšském hotelu Hilton. Soud vyhověl Murphyho žádosti a hlavní líčení se koná v jeho nepřítomnosti.

Pětici obviněných uzavírají de la Horie a Němec Jürgen Volker Hecke. Další muže, kteří se v Praze podle obžaloby oddávali sexu s chlapci, se obžalobě nepodařilo ztotožnit. Vystupovali prý pod jmény Mike, Pavel, Ron, Peter, Jürgen, Bastien či Alfonzo.