"Policie již před 14 lety začala přemýšlet, že změní přístup při výslechu obětí či svědků trestné činnosti páchané na mládeži. První speciální výslechovou místnost jsme v Královéhradeckém kraji zřídili v roce 2001, nyní jsou ty místnosti zcela jinak techniky vybavené, vytváříme v podstatě dětské herny, aby to dítě získalo důvěru," řekl Červíček.

Podle vyšetřovatelů vybavení místnosti umožňuje lepší navázání kontaktu s vyslýchaným dítětem. "Nedávno jsem vyslýchala sedmiletou holčičku, která byla obětí znásilnění. Po skončení výslechu nechtěla z místnosti odejít a říkala nám, že takhle krásně vybavený pokojíček doma nemá," řekla novinářům vyšetřovatelka Denisa Lopourová.

Policisté využili tyto speciální výslechové místnosti například při vyšetřování případu s krycím jménem Ateliér. V této věci obvinili kriminalisté čtyři lidi z výroby a šíření dětské pornografie, další čtyři byli zadrženi v zahraničí. Fotografie a videa podle policistů vyráběli v ateliéru v Červeném Kostelci na Náchodsku a zasílali do ciziny. Podle policie podezřelí takto zneužili téměř 70 dětí ve věku od sedmi let.

V roce 2013 policisté v Královéhradeckém kraji využili výslechové místnosti pro dětské oběti, svědky či pachatele ve 166 případech, o rok dříve to bylo 142 případů. Policisté v hradeckém kraji díky dalšímu krajskému projektu získali 300 sad ručně vyrobených hraček s plyšovými dekami, které rozdávají dětem ve výslechových místnostech.