Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejdříve selfíčka, pak rány: Za napadení youtubera v Písku padla obvinění

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
22. března 2024
20:40
Autor: ČTK, jel, rv - 
18. března 2024
18:26

Případ, který vyvolal velkou odezvu na sociálních sítích, se odehrál v noci na sobotu 16. března. V centru jihočeského Písku skupinka útočníků napadla a zranila muže. Tím je youtuber Ondřej Humr vystupující pod přezdívkou Humi. Policisté v souvislosti s tím v pátek obvinili trojici útočníků (16, 16 a 20).

„Obvinění se měli jako spolupachatelé dopustit trestných činů výtržnictví a jeden z mladistvých i ublížení na zdraví,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Zpočátku se spekulovalo o rasisticky motivovaném útoku, to ale policejní vyšetřování nepotvrdilo.

Incident začal poměrně nevinným setkáním v Palackého sadech. „Dvojice youtuberů s doprovodem se potkala se skupinou místních, které přijeli navštívit známí z Prachaticka. Setkání se zprvu neslo v duchu pořizování společných fotografii a rozhovorů, během kterých došlo nejprve na verbální a následně i fyzické napadání,“ popsala mluvčí.

Zraněný youtuber

Napadený youtuber Ondřej Humr alias Humi o útoku informoval na sociální síti. „Mám zlomeninu kolem oka a na vyšetření se dozvím více. Snad mě nečekají trvalé následky,“ napsal. Případ rezonoval na sociálních sítích, převzali si jej kriminalisté.

„Jelikož je tento útok předmětem řady diskusí mezi místními obyvateli, tak bychom rádi vyzvali ke zdrženlivosti v rychlých soudech a prosíme o čas na řádné objasnění případu,“ uvedla po incidentu policie.

Vyšetřování pokračuje

„Policisté i strážníci na místě incidentu zakročovali okamžitě po oznámení případu a zabránili vyhrocení konfliktu," dodala mluvčí s tím, že také zajistili důležitá svědectví.

Po vyhodnocení kamerových záznamů a výsleších všech zúčastněných padla v pátek tři obvinění. „Dosavadním šetřením se nepotvrdil rasově motivovaný trestný čin" doplnila mluvčí. Vyšetřování případu dále pokračuje.

Video  Dívka v ostravské tramvaji naivně půjčila telefon sígrovi (15), ten ji se svou bandou zbil a okradl.  - PČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání