Dohlížet budou podle Světlé policisté z pořádkové, dopravní či cizinecké policie, zapojí se i kriminalisté a vyšetřovatelé. Policie nasadí i svůj monitorovací vůz. Prioritou je bezpečnost osob a majetku a ochrana veřejného pořádku. "Zaměříme se také na kapsáře a eliminaci trestné činnosti zejména majetkového charakteru, jako například vloupání do vozidel či jejich krádeže," poznamenala mluvčí.

O svůj majetek a bezpečnost by podle policejní mluvčí měli dbát i sami návštěvníci. "Určitě není rozumné nechávat ve vozech viditelně tašky, elektroniku a další cenné věci, které mohou přilákat pozornost zlodějů. To samé platí při opouštění stanů. Při odchodu je nutné vzít si s sebou doklady a důležité či hodnotnější věci," doporučila mluvčí.

Policisté budou kontrolovat, zda řidiči respektují dopravní značení, uzavírky a zda neparkují mimo vyhrazený prostor. Parkování v blízkosti festivalu je totiž letos určeno jen těm, kdo se ubytují v místním kempu. Pro krátkodobé stání doporučují organizátoři využít třeba parkovišť u Obchodního centra Forum nebo u Tipsport areny. Z centra budou do Vesce zdarma jezdit festivalové autobusy.

Zesílený bude i dohled na silnicích. "Řidiče čeká bezpočet kontrol, jde o preventivní dohled, kterým chceme předejít případným tragédiím pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek," upozornila Světlá.