Centrální banka se dostala pod palbu kritiky zákonodárců a veřejnosti kvůli červnové reakci na vybírání vkladů CCB. Banka se v červnu stala terčem masivního vybírání vkladů, když klienty zneklidnily zprávy obviňující hlavního akcionáře banky Cvetana Vasileva z podezřelých obchodních transakcí. Bulharská centrální banka proto nad čtvrtým největším finančním ústavem v zemi koncem června převzala dočasnou kontrolu, zmrazila jeho vklady a nařídila prověřit jeho aktiva a závazky. CCB v srpnu částečně obnovila činnost, vklady jsou ale dál blokované, což vyvolává protesty lidí. Postup silně kritizuje i Evropská komise, která v září zahájila vůči zemi řízení za porušení pravidel.

Situaci komplikují parlamentní volby, které se uskutečnily na počátku října. Země je více než tři týdny po volbách bez vlády, protože výsledky voleb nestanovily jednoznačného vítěze. Do parlamentu se dostalo množství stran, a zákonodárný sbor je tak nejrozdrobenější od pádu komunismu v roce 1989.

Řešení pro problémovou CCB je tak podle agentury Reuters zatím v nedohlednu. Není tak jasné, zda stát nakonec zachrání banku z peněz daňových poplatníků, nebo ji nechá zkrachovat. Předchozí snahy o vyřešení krize banky v létě skončily bez výsledku kvůli sporům mezi politiky o to, jak dále pokračovat.

"Hned poté, co najdeme řešení pro Corporate Commerical Bank, poté, co zde bude stabilita, vládní většina, odstoupím," prohlásil Iskrov. "Nechtějte po nás, abychom uvrhli centrální banku, jednu z mála institucí v zemi, která stále funguje, do chaosu a neschopnosti přijímat rozhodnutí," dodal.

Politická strana GERB, která ve volbách získala nejvíce hlasů, i další politické strany již kvůli krizi vyzvaly Iskrova k rezignaci. Iskrov již v červenci uvedl, že je připraven odstoupit, zároveň ale prohlásil, že nedovolí, aby centrální banka byla používána jako politická "hračka". Dnes Iskrov zopakoval, že nemá důvod se znepokojovat kvůli svým rozhodnutím ve funkci guvernéra a že je připraven odstoupit, aby obnovil důvěru v centrální banku.