"Kdo potřebuje opravdu azyl, tak může přijít do prvního místa bezpečného území, a to určitě není Slovensko ani Česká republika. Hordy mladých, které se sem (do Evropy) valí, azyl nepotřebují. Jdou sem jako invazní armáda. Invazní armádu cizího státu opravdu nepotřebujeme," prohlásila z podia Volfová. Dodala, že je třeba vytvořit "silnou pevnost Evropa", která je podle ní tím, co může Evropu v souvislosti s migrační krizi zachránit.

Dnešní demonstraci v Bratislavě zorganizovalo málo známé slovenské hnutí Odvaha - Velká národní a proruská koalice, které se bude ucházet o hlasy voličů v březnových parlamentních volbách.

"Je nejvyšší čas, abychom se společně postavili proti své vůli politiků, kteří na příkaz finančních elit a proti vůli lidu spustili násilnou islamizaci národních států v Evropě. Hanba Vám, politici zemí NATO, že pod rouškem demokracie vedete dobyvačné války na Blízkém východě a v severní Africe. Jsou to tyto dobyvačné války, které produkují masy migrantů," řekl lídr hnutí Odvaha Ján Pavliš.

Účastníci shromáždění si do centra Bratislavy přinesli slovenské vlajky a nápisy "Stop Islám". V davu byli také příznivci slovenské krajní pravice, která loni v různých městech na Slovensku organizovala demonstrace proti příchodu migrantům do Evropy, jichž se zpravidla zúčastnilo více lidí než dnešního protestu.

Slovensko během stávající migrační krize nečelilo náporu migrantů. Jednobarevná vláda sociálních demokratů premiéra Roberta Fica se postavila proti přerozdělování uprchlíků mezi členské země EU. Fico opakovaně ohlásil, že Bratislava se rozhodnutí většiny členských států EU ohledně migračních kvót nepodřídí a již loni toto rozhodnutí jeho kabinet napadl u unijního soudu.