Síly pekla se vrátily do světa Sanctuary, mrtví vylézají z hrobů, po ulicích se prohánějí démoni a je jen na vás, abyste se jim postavili. A věřte, že se jim postavíte rádi. Diablo III: Ultimate Evil Edition i na PlayStation 4 dostálo své pověsti nejlepšího akčního RPG na trhu.

Hra je stejně jako ostatní zástupci žánru snímána z izometrického nadhledu. Máte tak přehled o tom, co se kolem vás děje. Tím hlavním je váš hrdina, který vás bude celým dobrodružstvím doprovázet. Vybrat si můžete z barbara, šamana, mága, mnicha, lovce démonů nebo křižáka z datadisku.

Každá postava má svá specifika, pro i proti. Ne všechny jsou ale vhodné pro začátečníky. Takový lovec démonů, který pálí z kuší, vyžaduje delší dobu na osvojení než například barbar, který používá čistě hrubou sílu.

Ve hře narazíte na roztodivné nepřátele i zajímavá prostředí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vývojový systém hry je jednoduchý a přehledný. Za získané levely si můžete pořídit nové útoky, které umístíte v přehledném menu uzpůsobeném konzoli na jednotlivá akční tlačítka. Zbraně můžete dále vylepšovat runami, a být tak ještě silnější.

Kdyby toho bylo na vás přece jenom příliš, vždy si můžete zaplatit doprovod, který bude stát po vašem boku a bojovat se zplozenci pekla. Mnohem lepší je ale další hráč, který se může kdykoliv připojit do vaší rozehrané hry. Ať už si přisedne na pohovku s druhým ovladačem v ruce, nebo se připojí přes internet.

V Diablo III: Ultimate Evil Edition se podíváte do starodávných kobek i rozpadlých chrámů.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Diablo III: Ultimate Evil Edition obsahuje fungující vyrovnávací systém zkušeností, takže když se přítel s nezkušenou postavou zapojí do hry například v třetím aktu, rozhodně nebude bezbranný a rychle se ve světě zorientuje a získá potřebné zkušenosti. Celkem se mohou do hry připojit až 4 hráči.

Postavu ze hry si navíc můžete exportovat na internet a stáhnout do jakékoliv jiné verze a je jedno, zda hrajete na Xboxu 360, Xboxu One nebo PlayStation 3 a 4. Přenos postavy funguje všemi směry. Kdykoliv tak můžete vyrazit hrát ke kamarádovi, i když fandí konkurenční konzoli.

Menu bylo uzpůsobené konzoli a pohyb v něm je příjemný a bezproblémový.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Celá hra je rozdělena do čtyř aktů, který doplňuje pátý z datadisku. Životnost titulu je neskutečná, ale rozhodně nepočítejte s tím, že byste po prvním dokončení příběhu s hraním nadobro skončili. Levelování postavy vám nedá.

Ultimátní edice Diabla III se hraje i díky naprosto perfektnímu ovládání na DualShocku 4. Na rozdíl od PC ovládáte svého bojovníka přímo, levou analogovou páčkou. Druhá obstarává úskoky. Pocit z hraní je tak mnohem silnější.

Do bitvy můžete jít i s počítačem ovládaným spolubojovníkem.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Útoky se také neprovádějí kliknutím na tlačítko myši, ale akčními tlačítky na joypadu, společně s dvojicí R1 a R2. Tlačítka navíc nemusíte opakovaně mačkat, stačí je podržet. Při hraní nemáte pocit žádné druhořadé konverze. Zde je vidět, že si Blizzard dal na převodu hry záležet.

Vizuálně je Diablo III velmi krásné. Sice nám nejde moc do hlavy, proč má temná fantasy natolik barevnou grafiku, ale to vše je o vkusu. Hra má ostré detaily, běží v rozlišení 1080p a ani jednou se nám nezpomalila nebo nezasekla.

Fotogalerie
17 fotografií
Diablo III: Ultimate Evil Edition je jasnou volbou pro všechny, kteří mají rádi akční RPG, kvalitní hry nebo multiplayerové pařby, které jen tak neomrzí. Řeči PC hráčů o kvalitách hry nebyly liché, tohle je pekelná pecka!

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

 

Plusy:

Skvělá hratelnost nejlepšího akčního RPG
Graficky povedené
Menu předělané pro konzoli
Skvělé ovládání
Multiplayer až pro čtyři hráče
Perfektní levelování postavy
Možnost přenášení postavy mezi konzolemi

 

Minusy: 

Ne všechny postavy jsou pro začátečníky

 

Infobox
Datum vydání:  19. srpen 2014
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360
Cena: 1499 Kč (konzole nové generace), 999 Kč (konzole současné generace)
Výrobce: Blizzard Entertainment
Vydavatel: Blizzard Entertainment
Distributor v ČR: ABC Data
Jazyk: AJ