Kratova mysl byla zatemněna a jeho vzpomínky zahnány do nevědomí. On sám je lapen za to, že se vzepřel bohům a stíhán Erýniemi. Tyto bohyně pomsty a kletby mají na Krata obrovský zálusk, už proto, že jedna z nich kvůli němu přišla o paži. God of War: Ascencion umně využívá předlohu z řecké mytologie, kterou převádí ve svou brutální a eroticky laděnou podobu.

Sekáme, řežeme a bodáme

God of War je krvavou frenetickou akcí. Kratos používá své čepele chaosu zavěšené na řetězech k řezání nepřátel, útoky dokáže spojovat v silná komba a ohánět se umí i magií. Časem získáte i sílu elementů, takže budou vaše výpady obohaceny ohnivou, vodní, elektrickou nebo dokonce nemrtvou silou. Uchopit můžete i další zbraně jako kopí, meče, sekyry nebo štíty na obranu.

Elefantí juggernauti dokážou nepřátele rozmáčknout
Autor: Sony

Osedlejte si kyklopa!

Oslabené protivníky lze dorazit obzvláště krvavým způsobem díky QTE (sérii rychlých událostí, při které musíte zobrazená tlačítka na obrazovce zmáčknout ve správný čas). Řadu nepřátel, jako kyklopy a kerbery můžete násilně osedlat a ničit s nimi menší nepřátele. A že jich je!

Video
Video se připravuje ...

Kratos se vrátil v God of War: Ascencion Sony

Epické souboje s bossy

Od létajících harpií, přes kozí lidi, elefantí juggernauty až po otravné přerostlé brouky. Vrcholem všeho jsou jako vždy gigantičtí bossové. Souboje s nimi jsou majestátní, padají při nich hory, a pokud bude toto vaše první God of War dobrodružství, budete na ně zírat s otevřenou pusou.

Připrav se na útok, nestvůro!
Autor: Sony
Zapeklité hlavolamy

Jak bude příběh postupovat ke svému závěru, zjistíte, že je na něj kladen menší důraz než v předchozích dobrodružstvích a že není tolik propracovaný. O záludné hlavolamy, které prověří vaše mozkové závity, však nepřijdete. Stejně jako při bojích vám při nich pomůže amulet Oroboros (staví a rozkládá budovy – zpomaluje nepřátele), kámen Orkosu (vytvoří váš klon) nebo oči Orákula (odstraní iluze).

 

Nový multiplayer

I když se zdá, že série nepatří k těm hrám, kde by byl zapotřebí online multiplayer, přesto se do něj tvůrci pustili. A i když to není ten důvod, proč byste si hru pořídili, je překvapivé zábavný a zajímavý. Nechybí v něm klasické bitvy, bitky za odměny, režim zajmi vlajku nebo útoky hord na čas. V arénách jsou další zbraně a vaši postavu si můžete vylepšovat. Milé překvapení.

 

Fotogalerie
9 fotografií

Technicky brilantní

Technicky předvádí God of War: Ascencion maximum, co dosluhující PlayStation 3 dokáže (PS 4 už klepe na dveře!). Krásné modely postav, úžasná viditelnost, spousta grafických efektů a dobrá hudba i dabing. Jen škoda tolika neviditelných zdí, na které narazíte až příliš často. God of War: Ascencion celkově je prostě hra, kvůli které stojí za to PS3 doma mít.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Dravá hratelnost

Technicky skvělé

Epické bitvy s bossy

Získávání zkušeností

Zajímavý multiplayer

 

Minusy:

Nejhorší příběh v sérii

Spousta neviditelných bariér

 

Infobox

Datum vydání: 13. březen 2013

Platformy: PlayStation 3

Cena: 1599 Kč

Výrobce: Santa Monica Studio

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ