K zmíněnému palci od 24. února přibylo pět dalších smajlíků. Srdci, které evokuje lásku a zamilovanost, prapodivně patří význam »super«. Řehnící se smajlík zastává význam »haha«, pusa otevřená dokořán, která podle logiky znázorňuje úžas nebo překvapení, podle Facebooku znamená paráda.

Alespoň poslední dva nové smajlíky dávají smysl. Uplakaný znamená »to mě mrzí«, rozhněvaný zase »to mě štve«. Smajlíky jsou dostupné jak v klasické verzi pro počítače, tak i v mobilní podobě Facebooku. Aplikaci však musíte aktualizovat. A hned první den po spuštění jsou reakce uživatelů rozporuplné.

Takto vypadají nové smajlíky na Facebooku.
Autor: Facebook

Co to je za blbost?“ táže se jedna z uživatelek. „Na to, že na tom dělali rok, je to velmi odfláknuté,“ přitakává jí další. „Mě hned svrběla myš, když jsem je viděl. Musel jsem je použít,“ oponuje další uživatel. Nové smajlíky jsou ostatně nyní jednou z nejžhavějších diskusí na sociální síti, žádný uživatel je nemůže přehlédnout.

Sám šéf Facebooku Mark Zuckerberg sliboval, že se dočkáme i tlačítka »To se mi nelíbí« s obráceným palcem. Kvůli kontroverznosti však k němu sociální síť stále nepřistoupila. A to i přesto, že po něm uživatelé sociální sítě volají. Tak třeba se dočkáme ještě v budoucnu.