Půvabná Gwen Stefani se proslavila jako zpěvačka jinak klučičí kapely No Doubt. Už v době jejich největší slávy si barvila rty červenou rtěnkou. Její rudé rty asi inspirovaly L'Oreal Paris.

Novinkou kosmetické značky se stala právě červeň na rty. A tváří nového výrobku je nikdo jiný než Stefani. Dlouhotrvající rtěnka se jmenuje příznačně La Rouge. Gwen je z projektu nadšená: „Nemůžu uvěřit, že si mě vybrali! Vedle Jennifer Lopez a Evy Longorie se i já stávám další dívkou L'Oreal Paris.“

Image jí vymyslela babička

Stefani si užívá i tvorbu reklamy: „Miluji natáčení. Byla to jedna z mých oblíbených činností, když jsem byla v kapele. Pracuji s velmi nadanými lidmi. Jsem opravdu šťastná žena!“

A odkdy se vlastně rockerka líčí červenou rtěnkou? „Když mi bylo čtrnáct let, dala mi babička první rtěnku. Byla rudá. Od té doby jsem této barvě věrná,“ vysvětlila Gwen původ její image.

Pěvecká kariéra Stefani už sice utichla, ale vede se jí na poli módy. Od roku 2004 má vlastní značku LAMB, která se zaměřuje na oblečení, kabelky, hodinky, boty.