Televizní veterán oznámil, že tento podzim skončí ve funkci známého baviče. Minulý měsíc oslavil 25. výročí vysílání své show. Jeho prvním hostem byl před 25 lety pozdější newyorkský guvernér Mario Cuomo (78). Od té doby u něj ve studiu seděl vždy někdo zajímavý a naživo se nechával vyzpovídávat před veřejností.

Oblíbený komik

Známý zábavný pořad, kde komik pravidelně vyzpovídával hvězdy hollywoodské, sportovní i politické scény, byl nejvíce sledovaným programem americké televize CNN (Cable News Network). Na každý díl se dívalo přes jeden milión diváků.

"Lidi se nechali vlákat do jeho osidel, aniž by si všimli, co se s nimi děje. Je to žijící a dýchající síň slávy, která stále pracuje," řekl o něm šéf CNN Jonathan Klein (51).

Proč odchází?

O svém odchodu prý začal uvažovat v letadle po cestě domů poté, co zpovídal basketbalovou hvězdu LeBrona Jamese (26). Během týdne, kdy mluvil s Jamesem, mluvil také s byznysovým magnátem Billem Gatesem (55), americkým presidentem USA Barackem Obamou (49) a kontroverzní zpěvačkou Lady Gaga (24). Tedy mix, který vždy pro svou show hledal.

V poslední době hodnocení, sledovanost a vliv show upadaly. King řekl, že na něj nebyl vyvinut žádný tlak ze strany CNN, aby odešel.  "Jsem unavený z té noční dřiny," svěřil se svým divákům a dodal: "Ale nechci dělat jiné věci, rád bych zůstal v CNN. Místní atmosféra je skvělá."

Kdo ho nahradí?

Jedním z favoritů na místo nového moderátora je Katie Couric. Zdroje serveru Daily Mail sdělily informaci, že Couric odmítla post moderátorky podobné show. Jiní zasvěcení ale řekli novinám New York Post, že nad tím stále přemýšlí. Objevila se i spekulace, že Katie uvažuje o založení své vlastní firmy, tudíž by asi na moderování show neměla čas.

Piers Morgan je dalším kandidátem, protože se stal známým soutěží Amerika má talent a je ve své zemi velmi oblíbený. Minulý týden se oženil. Jeho ženou se stala novinářka Celia Walden (34).

(zdroj: Dailymail.co.uk, Mirror.co.uk)