Po úvodní smuteční kondolenci přistoupila k mikrofonu Bára Basiková v doprovodu zpěváka Petra Koláře a třesoucím se hlasem četla smuteční projev plný bolesti a vyznání lásky.

"Byl jsi citlivej kluk s rozervanou duší a romantickým srdcem. Vážil jsi, kolikrát zbytečně, každý krok své dráhy," začala své dojaté a velmi osobní vyznání. Zpěvačka vzpomínala na společné začátky a hovořila i Petrově smutné duši. Dojemný projev zakončila slovy: "Pro mě jsi tady napořád, protože kdo v srdci žije, ten neumírá."

"Čau Peťas", začal rokersky, ale pak se slzami v očích zmohl se jen na pár chlapských slov. "Peťo, zůstáváš tady, v srdci," řekl v dojetí. Připomněl, že když spolu s Petrem Mukem mluvili o svých známých, kteří odešli, Petr Muk říkával: "Ať seš nahoře nebo dole, hlavně se z toho neposrat."

Online

Live

Pán Bůh tě opatruj, plakali všichni

Celé Česko se potahlo černým suknem! Nejen pražské divadlo Broadway ale i celá uslzená republika se také díky televiznímu přenosu Blesk.cz loučí s jednou z největších hvězd pěvecký hvězd, Petrem Mukem. Sbohem, Petře, Pán Bůh tě opatruj! O tom, jak probíhá pohřeb, čtěte zde - online přenos>>

S Petrem Mukem se přišli rozloučit největší osobnosti českého showbyznysu. A plakali všichni! Uplakaná Yvonne Přenosilová, na galerii ztrhané tvářa Vondráčkové, Karla Gotta s manželkou Ivanouu a zdeptaného Petra Jandu. V tuto chvíli se z nich stali starci zdrceni odchodem mladého kolegy. Monika Absolonová s kyticí bílých lilií a Leona Machálková s obřím pugétem bílých růží. Vdova Eva vinou těžkého psychického stavu nepřišla. Místa pro rodinu zůstala prázdná. Tančíš sama, tančím sám, zpíval Petr z reproduktorů.

Před oficiálním programem přicházely už od rána stovky fanoušků a příznivců Petra Muka a pokládaly na pódium divadla věnce, květiny, fotografie, osobní vzkazy a dopisy. Kluci v černých bundách, s výstřihem ala Depeche Mode a holky, které před dvaceti lety měly žlutou hvězdu na čele, teď s neskrývaným pláčem přišli se poklonit památce Petra Muka.

Ráchel, Až jednou, Bon Soir Mademoiselle Paris... Ztichlým divadlem se nesly Petrovy největší hity z éry kapel Oceán, Shalom i z jeho sólové dráhy.

Fotogalerie
11 fotografií