Dívka, která se v roce 2007 stala královnou krásy regionu Romagna a tentýž rok se dostala i do finále Miss Itálie, si letos v lednu prošla peklem. Její expřítel Jorge Tavares neunesl, že mu dala kopačky, a pomstil se tak, že jí do obličeje chrstl kyselinu.

„Když mi požírala obličej, klečela jsem a prosila boha: Vezmi si mou krásu, ale ponech mi alespoň zrak,“ líčila bývalá modelka v TV studiu, do něhož přišla s šátkem zahalujícím obličej.

Přestože ji moderátor ujišťoval, že masku odkládat nemusí, sundala ji. „Chci, aby všichni viděli, co mi udělal. Tohle není láska,“ prohlásila Gessica, která si každou půlhodinu musí do očí (naštěstí neoslepla) kapat zvlhčující kapky, a kůži, která ji dodnes nesnesitelně pálí, si neustále maže krémy.

Zatím čeká, až se jí tvář zklidní natolik, aby mohla podstoupit zákrok u plastického chirurga. „Ale i kdyby se mi zahojily jizvy na obličeji, jizvy na duši si ponesu po zbytek života.“

Cimický: Krásu nelze nahradit

„Ten, kdo něco tak barbarského spáchá, v sobě má zakořeněno, že krása je pro oběť největším bohatstvím. Ví, že ji na rozdíl od materiálních věcí nelze nahradit. Pachateli je jasné, že oběť si katastrofální následky takového útoku ponese po zbytek života a že ji tím nejvíc raní.“ MUDr. Jan Cimický(69), CSc., psychiatr

Daleko méně brutální napadení si zažila i hvězda Ordinace Zelníčková. Podívejte se, jak na něj vzpomíná:

Video
Video se připravuje ...

8 let pro útočníka na hvězdu Ordinace Zelníčkovou: Doufala jsem v mnohem vyšší trest! Jana Tvrzová, Petr Soukup

Fotogalerie
21 fotografií