„Měl jsem skutečné štěstí, když jsem před 63 lety potkal svou souzněnou duši. Věřím, že naše báječné manželství a naše rozhovory za úsvitu a za soumraku mi pomohly všechno přežít,“ napsal Douglas.

Radu pro dlouhověkost nemá, věří ale, že jeho přítomnost na světě má nějaký smysl. „Jsem přesvědčen, že všichni jsme zde z nějakého důvodu. Přežil jsem havárii helikoptéry a mrtvici, abych na světě mohl činit ještě dobro, než ho opustím,“ dodal.

K oslavě stých narozenin Douglas řekl, že bude v rodinném kruhu a že ji pořádají syn Michael Douglas s manželkou Catherine Zeta-Jonesovou. „Bude tam asi 200 přátel a členů rodiny, ale to je vše, co vím,“ řekl ještě před oslavou.

Douglas patřil zejména ve 40. až 60. letech minulého století do první hollywoodské ligy. Jeho nejslavnější rolí byl vůdce vzbouřených otroků Spartakus ze stejnojmenného filmu Stanleyho Kubricka. Potomek židovských emigrantů z Ruska se uplatnil také jako režisér a producent. A i přes svůj pokročilý věk je Douglas aktivní dodnes, píše třeba vlastní blog.

 

Fotogalerie
12 fotografií