Pohřeb italského herce Buda Spencera včera ochromil půl Říma, ulice okolo Lidového náměstí musely být nakonec uzavřeny. Takový zájem fanoušků byl o poslední rozloučení s oblíbeným ranařem z filmů Jestli se rozzlobíme, budeme zlí nebo Malý unavený Joe. Už vynesení rakve z kostela doprovázel velký a uznalý potlesk, pak se rozezněla hudba ze Spencerových filmů.

Maria Pedersoli, která byla 56 let jedinou ženou Spencerova života, živě diskutovala s hosty a přijímala kondolence. Přišli i další italští umělci: režisér Dario Argento (75) nebo i u nás známý herec Franco Nero (74). „Bud byl osobností s velkou pokorou a energií. Pravý neapolský gentleman, velký herecký talent,“ uvedl Nero nad rakví.

A čemu se to vlastně smál Terence Hill, který své pověstné oči ukrýval za tmavými skly brýlí? Vzpomněl si snad na nějakou jejich pikantní příhodu z natáčení? Nebo na typickou Budovu hlášku: Kde se tady dá, sakra, najíst?!

„Bud byl veselá kopa až do konce svých dní. My dva jsme se na plátně výtečně doplňovali, byli jsme sehraní. Když jsme se k sobě s Budem přiblížili, jakoby něco cvaklo a začala zábava,“ uvedl nedávno Hill, vlastním jménem Mario Girotti. „Jsem zdrcený. Ztratil jsem svého nejdražšího přítele,“ to je dosud jediná reakce Terence Hilla.

Fotogalerie
17 fotografií