Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Alan Rickman (†69) nebyl jen Snape z Harryho Pottera: Podívejte se, jakými rolemi nadchnul svět!

/
  • Zemřel slavný Alan Rickman, jaké byly jeho nejslavnější role?
    14. ledna 2016 ● 15:26

    Velmi smutnou zprávu přineslo čtvrteční odpoledne. Zákeřné rakovině podlehl oblíbený a slavný herec Alan Rickman. Jeho bezpochyby nejznámější rolí byl bradavický učitel lektvarů Severus Snape. V jakých dalších filmech herec za svůj život exceloval?

  • 1.

    Smrtonosná past (1988)

    Alan Rickman byl výjimečný herec. Vynikal ve všech možných rolích. Jednou z nich byl i hlavní padouch ve filmu Smrtonosná past, kde si zahrál po boku Bruce Willise, kterému několikrát pořádně zatopil pod kotlem.

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 2.

    Robin Hood (1991)

    Ve filmu Robin Hood si Alan Rickman střihl roli šerifa z Nottinghamu, který také nebyl žádný svatoušek. Naopak. Stál za smrtí otce Robina Hooda. Tato role byla opět jednou z těch záporných.

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 3.

    Rozum a cit (1995)

    Po boku výborné herečky Emmy Thompson a mladičké Kate Winslet se Rickman objevil ve filmu Rozum a cit podle románu Jane Austenové. Tam ztvárnil staršího nápadníka Kate Winslet...

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 4.

    Harry Potter (2001–2011)

    Jeho nejznámější rolí byl zajisté profesor Severus Snape ve filmu Harry Potter. Alan Rickman účinkoval ve všech dílech a jeho role měla nesmírný význam pro celý děj filmu. V této roli jste ho mohli zpočátku nenávidět, ale nakonec jenom milovat...

    Rickman v Harrym Potterovi
    Autor: Warnes Bros.

  • 5.

    Dohola (2001)

    Roli zhrzeného kadeřníka, který svému synovi brání v jeho kadeřnických snech, si zahrál ve filmu Dohola. Tam se objevil po boku miláčka dívek Joshe Hartnetta v roli jeho otce.

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 6.

    Láska nebeská (2003)

    Láska nebeská. Další filmová pecka, ve které Rickman zazářil. Tento film je plný filmových hvězd a Rickman byl jednou z nich. Zahrál si nevěrného manžela Emmy Thompson. 

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 7.

    Parfém: Příběh vraha (2006)

    Ve filmu Parfém: Příběh vraha měl Rickman menší roli, která ale neztratila na důležitosti. Zahrál si otce Laury, dívky, kterou chce hlavní hrdina filmu využít k výrobě dokonalého parfému.

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 8.

    Alenka v říši divů (2010)

    Hlas Alana Rickmana si zahrál i ve sci-fi filmu Alenka v říši divů z roku 2010. Ve filmu také zazářili Mia Wasikovska, Johny Depp, Helena Bonham Carter nebo Anne Hathaway. Ve filmu Rickman nadaboval houseňáka Absolema.

    Alan Rickman
    Autor: reprofoto YouTube

  • 9.

    Králova zahradnice (2014)

    Ve filmu Králova zahradnice si Alan Rickman nejenom zahrál jednu z vedlejších rolí... také film sám režíroval. V loňském roce s ním dokonce přijel do České republiky, aby uvedl jeho premiéru na festivalu Febiofest. 

    22. ročník Febiofestu: Britský herec a režisér Alan Rickman
    Autor: Foto Blesk - Martin Hykl

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy