Příští rok jí bude šedesát, s věkem se ovšem smířit nehodlá, z vrásek a povislé kůže má noční můry a neúprosně uplývajícímu času se rozhodla vyhlásit bitvu. Bohužel v ní však nevyhrává. Naopak. Místo aby s noblesou a nadhledem přijala fakt, že už neomládne, nechá do sebe sestra zavražděného návrháře Gianniho Versace píchat botox v obrovském množství.

Výsledkem jsou syslí tváře a obří zdeformované rty, které jí při zavření pusy už ani nepřiléhají k sobě. Když se pousměje, jedem umrtvená tvář se jí zkřiví do nepřirozených grimas a botox se shlukne do tvrdých polštářů. Platinově blonďaté vlasy a ultraštíhlá postava pak jejímu vzhledu dodává pomyslnou korunu. O těžkými náušnicemi ověšených uších, které šperky nemilosrdně táhnou k zemi, nemluvě.

Když se Donatella objevila tento týden v Brazílii, fotografům málem praskly čočky. Její pleť se leskla, jako by to snad byla vosková figurína. Takto lesknoucí se pleť podle expertů značí jediné – „předávkování“ botoxem. Navíc to prý vypadá, jako by si návrhářka nechala odstranit kus dolní čelisti a lékaři ji nahradili implantátem. Kam až to dospěje, netvrdí se nikdo ani pomyslet.

Donatella jako ikona módního průmyslu o svůj vzhled vždy úzkostlivě dbala. Své přirozeně plné rty však začala čím dál víc přifukovat. Když v roce 1997 po vraždě svého bratra převzala módní impérium, stres se na ní začal podepisovat. Donatella to řešila zásahy plastických chirurgů a drogami. V roce 2005 přiznala, že je už 18 let závislá na kokainu. Prohlásila také, že nevěří v přirozenou ženskou krásu. Svých slov se bohužel drží věrněji než Desatera.

Fotogalerie
11 fotografií