Jako malou L´Wren adoptoval mormonský pár Ivan a Lula Bambroughovi, kteří ji ve své víře vychovávali a dokonce ji pojmenovali Luann. Dětství to pro malou Luann nebylo zrovna snadné a to nejen kvůli její víře, ale také kvůli její výšce. Již ve dvanácti letech totiž měřila neuvěřitelných 180 cm a děti se jí za to smály. Nakonec dorostla až do výšky 191 cm, což jí ale nakonec pomohlo k práci modelky.

Malá Luann už ve svém raném věku tíhla k módě, více než hraní ji zajímaly módní časopisy, nad kterými trávila spoustu času a snila o kariéře ve vzdálené Paříži. Tam se také v roce 1985 přestěhovala, hned poté, co nabyla plnoletosti a změnila si jméno z tuctového Luann Bambrough na světové L´Wren Scott.

Po své kariéře modelky, kdy předváděla pro takové značky jako Chanel nebo Calvin Klein, se v 90. letech stala stylistkou hvězd, kterým pomáhala s oblékáním. S tím měla bohaté zkušenosti, protože kvůli své vysoké štíhlé postavě měla sama problémy s tím, co na sebe obléknout. Po svém přestěhování zpět do Kalifornie spolupracovala s módním návrhářem Karlem Lagerfeldem nebo s hvězdami jako Elizabeth Taylor, Madonna, Julia Roberts nebo Tom Hanks. Navrhovala také kostýmy pro filmy, jedním z nich byl i Shine a Light, což je dokument o skupině Rolling Stones. Při jeho natáčení již šest let tvořila pár s frontmanem skupiny Mickem Jaggerem.

Ten byl fascinovaný její stylem a citem pro módu a ona na tom u něj nebyla jinak. „Mick miluje, jak se oblékám, a vždy mě pochválí. A podívejte se na něj! Nemyslím, že by na světě byl stylovější muž,“ svěřila se v minulosti.

V roce 2006 se rozhodla pro posunutí své kariéry a vrhla se do vln módního průmyslu s vlastní kolekcí. Byla to kolekce šatů, které nazvala „Malé černé“. Její značku si oblíbily takové hvězdy jako Madonna, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Nicole Kidman nebo Penelopé Cruz. Úspěch slavila u první dámy Spojených států Michelle Obamy, první dámy Francie Carly Bruni-Sarkozy i dalších světových celebrit.

Ale ani to ji ke štěstí nepřivedlo, podle zvěstí totiž ani obliba u těchto hvězd jí nezaručila dostatečný příjem a Scott se topila v dluzích, které prý činily těžko uvěřitelných 120 milionů korun! Bylo za jejím odchodem snad toto? Policie ale pracuje i s verzí, která spekuluje o účasti někoho dalšího. L´Wren totiž nezanechala dopis na rozloučenou a půl hodiny před smrtí ještě volala asistentce, že potřebuje její pomoc.