Richie přistál na Letišti Václava Havla ve čtvrtek krátce po poledni. Do příletové haly, kde na něj čekali fanoušci s žádostí o autogram, vstoupil rozesmátý a uvolněný. S kloboukem naraženým do čela a ležérně uvázanou šálkou byl elegán každým coulem a to i přesto, že na cestu do letadla zvolil pohodlné tepláky. Své ruce navíc neopomněl ozdobit prsteny a několika náramky.

Rozdal několik podpisů a v doprovodu ochranky se odebral do hotelu. Prahu si chce zpěvák, který získal pět cen Grammy, Oscara i Zlatý glóbus, zřejmě pořádně užít. V nabité O2 totiž vystoupí až v sobotu.

Před pěti lety Lionel předvedl v Praze elektrizující hudební zážitek, který byl jakousi oslavou umělcovy hudební kariéry. Z tohoto koncertu se fanoušci vzpamatovávali ještě několik dnů a to samé má plánu i tentokrát. 

Nové album zpěváka, který je na scéně už přes třicet let, bylo velmi očekávanou novinkou. Podle samotného Lionela jde o nejdůležitější album v jeho bohaté pěvecké kariéře.

Lionel léta spolupracoval s celou řadou umělců. S Michaelem Jacksonem (†50) vytvořil v roce 1985 veleúspěšnou píseň We are the World. Singl se stal okamžitě neskutečným hitem a zaujal nejvyšší pozice v hitparádách po celém světě.

Richie je dvakrát rozvedený, má tři děti. Dvě vlastní - syna Milese (18) a dceru Sophii (14) a z prvního manželství adoptivní dceru Nicole (31). Ta se stala známou především díky přátelství s dědičkou hotelového impéria Paris Hilton (31). 

Fotogalerie
7 fotografií