Kashmira Cooke se rozhovorům s novináři a setkání s fanoušky většinou vyhýbá jako čert kříži. V Praze, kterou mimochodem navštívila poprvé, však tyto zásady porušila a ochotně odpovídala na dotazy. Jen na příliš osobní otázky odmítala reagovat. Blesk se například zeptal, zda si pamatuje na poslední setkání se svým bratrem Freddiem. „Ano pamatuji, ale dál se k tomu nechci vyjadřovat,“ řekla.

Na druhý dotaz Blesku, kdy poprvé slyšela Freddieho zpívat, byla už sdílnější. „To už bylo dávno, tak před čtyřiceti lety. Určitě to bylo předtím, než se skupina Queen stala slavnou. Poprvé mě jeho zpěv začal zajímat, když chodil na vysokou školu a měl první koncerty. Možná už dělal nějakou hudbu předtím na internátní škole. V té době jsem ale s rodiči žila v Zanzibaru a nemohla u toho být,“ zavzpomínala Cooke.

Sestra legendárního frontmana kapely Queen přijela do Prahy na pozvání bývalého Mercuryho osobního asistenta Petera Freestonea, který nyní žije v Česku. Oba v sobotu navštíví koncert revivalové kapely Queenie v pražském klubu Mlejn. Celá akce je vzpomínkou na dvacet let od úmrtí legendárního zpěváka. Ten podlehl 24. listopadu 1991 nemoci AIDS.