„Malá Paris nahlas brečela na zemi, její starší bratr Prince Michael byl v šoku a brečel tiše,“ vypověděl osobní strážce Michaela Jacksona Faheem Muhammed při soudním procesu s lékařem Conradem Murraym (53), který je obviněn z neúmyslného zabití Jacksona. Podle obžaloby měl Murray Jacksonovi podat příliš velkou dávku anestetika propofol a následně zanedbat svou péči.

Když Jackson umíral, Murray údajně 45 minut telefonoval ve vedlejší místnosti a psal emaily. Když objevil tělo mrtvého krále popu, snažil se marně o masáž srdce, kterou však prováděl pouze jednou rukou.

Po patnácti minutách zavolal Murray svého osobního asistenta Michaela Amira Williamse a řekl mu, že měl Jackson špatnou reakci. Když se definitivně potvrdila zpěvákova smrt, poprosil Williamse, aby z domu odstranil „krém.“ Tím „krémem“ myslel právě propofol. Podle Murraye by Jackson ani po své smrti nechtěl, aby se svět dozvěděl o tom, že bral silná anestetika.

Proces skončí do měsíce a půl

Proti Conradu Murraym vypověděla u soudu také spolupracovnice koncertní agentury AEG Kathy Jorrie, která měla celé Jacksonovo turné This Is It, čítající 50 koncertů, uspořádat. „Doktor Murray mi řekl, že Michal Jackson je ve výborném zdravotním stavu,“ prohlásila.

U soudu také popsala, jaké podmínky si Conrad Murray kladl. „Murray měl dlouhý list požadavků. Například měsíční honorář ve výši více než 2,5 milionů korun,“ řekla u soudu Jorrie. Jak celý proces dopadne, zatím není jasné. Soudní líčení by mělo trvat čtyři až šest týdnů.

Fotogalerie
10 fotografií