Po něm toužily stovky žen, po ní tisíce mužů. Miliardář Fritz Gunter Sachs, dědic Wilhelma von Opela, zakladatele společnosti Opel, a filmová herečka Brigitte Bardot byli prostě snovým párem.

Romantik jak se patří

Gunter Sachs byl opravdový gentleman. Když žádal Brigitte Bardot o ruku, udělal to ve velkém stylu. V Saint Tropez pro ni vyrobil déšť z tisíce růží, které na herečku nechal padat z helikoptéry. Jejich vášnivý vztah však vydržel pouhé tři roky.

„Bylo nám od začátku jasné, že náš vztah nemůže trvat věčně. Ale byla tu ona a byl jsem tu já,“ vzpomínal na manželství s hereckou ikonou Gunter před několika lety. První svatební noc strávili na pohovce muže, který pár v Las Vegas 14. července v roce 1966 oddal.

Po třech letech se rozvedli v dobrém a Sachs dokonce Bardot k desátému výročí jejich rozvodu daroval velký diamant, který šlechetná herečka později prodala na boje za práva zvířat. Když se herečka, která momentálně žije v Paříži, dozvěděla, že si v sobotu její exmanžel vzal ve svém domě ve švýcarském městě Gstaad život, protože se bál Alzheimerova onemocnění, zhroutila se.

Třikrát ženatý

Fritz Gunter Sachs prožil plnohodnotný život. Byl finančně velmi dobře zajištěn. Mezi jeho milenky patřily ty nejpůvabnější modelky a herečky z celého světa. K jeho nejlepším úlovkům patřily modelka Christin Onassis, íránská princezna Soraya či právě hollywoodská hvězda Brigitte Bardot.

Celkem se třikrát oženil. První manželka a velká láska Anna Marie Faure zahynula tři roky po svatbě, která se konala v roce 1955, při autonehodě. Podruhé se oženil s Bardot a potřetí v roce 1969 se švédskou modelkou Mirjou Larsson, se kterou zůstal až do své smrti.

S tou ještě strávil Velikonoce v americkém Palm Springs. O pár týdnů později se zastřelil ve svém domě ve švýcarském Gstaadu. Den před smrtí Gunter obvolával přátele a vedl s nimi dlouhé telefonní hovory, ve kterých si stěžoval na stáří a nemoci. Obával se, že trpí Alzheimerem. V dopise na rozloučenou to pak i napsal.

Fotogalerie
8 fotografií