Nejoblíbenější sitcomy – Přátelé, Ženatý se závazky a Krok za krokem jsou plné provokací a naschválů. Čím nás stále tak fascinují?

Ženatý se závazky: Taková obyčejná rodinka...

"Tak podle vás jsem nula jenom proto, že dělám to, co nenávidím? Mám rodinu, která si mě neváží, a že celý město proklíná den mého zrození?..." Kdo jiný by takové myšlenky mohl vypustit z pusy – proslulý ženáč a "outsider" Al Bunda (Ed O´Neill). Lehce neurotický prodavač bot, který má syna Buda, dceru Kelly alias Melounka a manželku Peggy. Parodie na harmonické rodinné seriály z osmdesátých let měla premiéru v dubnu 1987 a dodnes patří k televizním trhákům.

Ženatý se závazky: Peggy leží v posteli s Alem, který se jako vždy nekoupal. Peggy: Na tohle sprcha nestačí, deodorant je na to krátký, přinesu sprej na hmyz!
Autor: TV Nova, TV Prima

Al musí bance vrátit 50 000 a upsal chicagský rodinný domek

Al: Budu žít ve stoce. Ty se mnou zůstaneš, Peggy?!

Peggy: To víš, brouku, že já tě nikdy neopustím! Al: Hmm..., tak to sem opravdu chudák!

Ženatý se závazky
Autor: TV Nova, TV Prima

Al právě vstal a přichází do kuchyně...

Al: Víš, Peggy, včera jsi udělala to, co je mužův tajný sen!

Peggy: Opravdu?

Al: Jo, už jsi spala, když jsem přišel, a vypadla před tím, než jsem se probudil!

Krok za krokem: Dvě válčící rodiny

Naschvály, pošťuchování, provokace, narážky. Tak to vypadá, když se do sebe pustí děti ovdovělé kosmetičky Carol (Suzanne Somers) a rozvedeného stavitele Franka (Patrick Duffy). Komediální americký sitcom se natáčel v letech 1991 – 1998.

Krok za krokem
Autor: TV Nova, TV Prima

Karen: Ale ne, mně se udělal pupínek! Zatím není vidět, ale už leze! Dana: Dej mi včas vědět, uděláme mu místo u stolu.

Frank: Doporučuju vám dvě slova: veřejná doprava! Dana: Mám pro tebe taky dvě: třetí auto! Frank: Tak ty už mi stojíš jen za jedno: nikdy!

Dana: Mami, svěřit dům Frankovi je jako nechat šimpanze řídit zoo?! Frank: Opravdu? Tak až si tomu opičákovi řekneš o prachy, a on ti dá buráky, nediv se!

Přátelé: Šestice bláznivých kamarádů

Jeden z nejúspěšnějších sitcomů má přes 500 milionů fanoušků a tvůrcům šestice potřeštěných přátel jen v USA vydělal 1,5 miliardy dolarů. Mezi hlavními představiteli Jennifer Aniston (39), Lisa Kudrow (45), Courteney Cox (44), Matthew Perry (39), Matt Le- Blanc (41) a David Schwimmer (41) to podle producentů od prvních chvil jiskřilo! Úplně první polibek Ráchel a Joeyho se točil patnáctkrát! Matt Le Blanc (Joey) žertoval: Nechápu to, pořád jsem to kazil...

Přátelé: Šestice bláznivých kamarádů
Autor: TV Nova, TV Prima

Joey vysvětluje holkám, proč je Ross nepozval na rozlučku se svobodou...

Joey: Jste chlapi?

Monica: Ne! Joey: Striptérky?

Rachel: To ne!!!

Joey: Tak nejste zvaný!

Ross načapá Rachel, jak se líbá s Paulem

Ross: Co, co, co?!

Rachel: Totiž... on ztratil klíče... a přišel je hledat.

Ross: V tvý puse, jo?