Veselý, který po smrti Ivety objímal zdrceného Rychtáře na kolejích, kopal s ním díru pro kříž a instaloval Ivetin hrob, dnes začal rozhlašovat šokující zprávu. „Josef Rychtář prodělal infarkt. Stalo se to v minulých dnech. Udělalo se mu špatně, tak jsem ho naložil do auta a vyrazili jsme do nemocnice. Tam po vyšetření zjistili, že se jedná o infarkt,“ řekl webu Super.cz Veselý.

Když jsme se dotázali samotného údajného pacienta Josefa Rychtáře, reagoval podivně. Vůbec se nerozčílil, jak je jeho zvykem, jen řekl, že svůj zdravotní stav nebude komentovat. Kdyby jakkoli rozezlen řekl, že to není pravda a je v pořádku, mohl sám předejít dalším pochybnostem.

Jak jsme si ověřili následně u Rychtářova syna, je to jen bezcitná lež. "Je to blbost. Táta je v pořádku. Žádný infarkt neměl ani nebyl v žádné nemocnici. To se chce Veselý zase zviditelnit," řekl Blesk.cz Rychtářův mladší syn Honza.

Proč tedy Veselý fámu o infarktu rozšiřuje? Nabízí se vysvětlení, že jsou s Rychtářem zrovna "na kordy" a chce se mu pomstít. Pravděpodobnějším vysvětlením však je, že tak urputně touží po slávě a pozornosti, že se nezastaví před ničím.

Je však také možné, že Rychtář s Veselým celou věc spunktovali spolu a na vypuštění fámy se domluvili, aby na sebe Rychtář vztáhl trochu lítosti od jinak hejtujících čtenářů a Ivetiných fanoušků. Všichni mají ještě v dobré paměti rvačku před Ivetiným domem v Uhříněvsi, kterou vyvolal Ivetin údajný fanoušek. Ta však podle všeho byla fingovaná. Jako důkaz jasně mluví fotka, na níž Rychtářům mladší syn Jan, který se za tátu vždycky rve jako lev, jen stojí opodál a ťuká si něco do telefonu, zatímco na jeho otce se sápe rozzuřený muž...