Macurovi se dostala negativní odpověď z kanceláře prezidenta republiky s tím, že pan prezident nemůže v žádném případě zasahovat do práce orgánů činných v trestní řízení. To bojovného Macuru zvedlo ze židle a během mžiku napsal Zemanovi další sáhodlouhý dopis.

V něm ho nezapomněl opět zaúkolovat, ale především si mu dovolil připomenout, na jaké společenské úrovni si stojí. „Paní Iveta Bartošová byla svého času popová královna, vy jste zase prezident republiky. Ona i vy máte své fanoušky a příznivce a to znamená, že jste tak v určité rovině v podobné společenské pozici, a proto právě takový podnět z Vaší strany by vůbec nebyl nepatřičný, ale naopak. Jsem přesvědčený, že je naopak velmi společensky žádané, aby nejen poškození v trestním řízení, ale také okolí, tedy lidé, kteří mají k tomu co říct, nebyli neteční, ale aktivní,“ píše Zdeněk Macura.

Zdá se, že Macura se nevzdá do té doby, dokud ho Miloš Zeman neposlechne na slovo. Závěrem totiž prezidenta znovu požádal, aby jeho výzvy bral vážně a nechal prozkoumat podivné telefonické hovory. Tak uvidíme,  co mu z Hradu odepíšou příště...