Spoustě lidí vrtá hlavou, jak je možné, že si vdovec může nárokovat polovinu zpěvaččina majetku. Vždyť spolu nebyli ani rok a dům v Uhříněvsi patřil Ivetě už před 13 lety, kdy ho sotva znala... Jenže to by hrálo roli jen při rozvodu (to by manžel zcela ostrouhal!), nikoli v dědickém řízení!

Rychtář tak má na dům dokonce mnohem větší nárok než Ivetin syn Artur Štaidl (17)! Během rozdělování pozůstalosti bude totiž zohledněno i společné jmění manželů za dobu trvání jejich svazku!

Společné jmění

„Větší nárok vzniká vdovci tím, že během manželství platili například hypotéku, nebo se staral o dům či do něj investoval,“ sdělil Blesku nejmenovaný renomovaný právník. A to je i tenhle případ. Dům, jehož hodnota se odhaduje nejméně na osmi milionů korun, je totiž stále zatížen hypotékou ve výši 1 400 000 Kč, kterou spláceli oba manželé.

Jak Blesk informoval už včera, Rychtář se i přes dřívější sliby svého dědického nároku vzdát nehodlá. Nebude tedy zřejmě respektovat ani poslední přání tragicky zesnulé Ivety, která v dopise na rozloučenou odkazovala dům synovi.

„Bohužel dopis na rozloučenou nesplňuje základní parametry závěti. Největším problémem je pak podpis. Pokud by se paní Bartošová podepsala, dalo by se s tím ještě něco dělat. Takto je to však jen kus papíru,“ vysvětlil advokát.