Kriminalisté neberou na lehkou váhu náznaky, že Iveta chtěla od Rychtáře pláchnout. „Ve vyšetřovacím týmu je i odbornice na domácí násilí. Prováděla také šetření v místě bydliště zesnulé,“ řekl Supru zdroj blízký vyšetřování smrti Ivety Bartošové.

Důvodem je podezření, že mohla zpěvačka čelit fyzickým nebo psychickým útokům. Po boku Rychtáře se objevovala vystrašená a často i s modřinami. „Tito kriminalisté se specializací na domácí násilí jsou přizváni v těch případech, kde se lze důvodně domnívat, že mezi partnery, z nichž jeden spáchal sebevraždu, mohly být vážné neshody vedoucí až k zoufalému způsobu ukončení života. Mají takzvaně čich na vše, co je v bydlišti dotyčných podivné,“ dodal další zdroj webu ohledně policejní praxe.

Sama Iveta napsala nedlouho před svou smrtí kamarádovi děsivou SMS: „Jednou je hodný, až moc hodný. Pak má stavy, kdy mám z něho strach. Zvyšuje hlas, ale nebije mě. Jen jednou mi chtěl zlomit ruku. Je jakoby dva lidi. Mám pocit, že má velké problémy. Jsem na něm závislá. Má někdy tak strašně zlý oči a já nevím proč.“ Je přitom naprosto zjevné, o kom psala.

Zdroj obeznámený s vyšetřováním domácího násilí ještě dodal: „Nechci nabádat případné další domácí agresory, ale těch znaků je hodně a zkušený proškolený kriminalista je pozná. Když na podobné projevy naznačující možné domácí násilí upozorní zbytek vyšetřovacího týmu, ten se na tuto linii případu zaměří i ve výsleších svědků a svých dalších šetřeních.“

Video
Video se připravuje ...

DŮKAZ: Iveta pláče na pokraji zhroucení... Opravdový stav jejich manželství! FTV Prima

Tomu, že Rychtář mohl Ivetu týrat, by nasvědčovalo i to, že zpěvaččin stav se zlepšoval a zhoršoval jako na horské dráze. Jednou to bylo klopýtavé pěvecké vystoupení, pak zase zářila, zanedlouho však zase zkolabovala. Rychtáře přitom z domácího násilí obvinila i bývalá manželka Darina.