„I když mi pan Štaidl vyhrožuje právníky a chce pohřeb bez obřadu a bez médií, já to nedovolím,“ rozohnil se před kamerou TV Nova včera večer vdovec. „Já média nepotřebuju, ale tvrdím, že Iveta byla velká osobnost, za kterou zůstalo čtyřicet let práce, zaslouží si obřad se vším všudy. On si s ohledem na Artura Štaidla (17) myslí, že lepší by byl pohřeb soukromý,“ prohlásil Rychtář. Záleží nyní na tom, kdo bude mít v otázce pohřbu Ivety poslední slovo.

Večer už Josef Rychtář působil před kamerou uklidněně ve srovnání s tím, co zažíval bezprostředně po Ivetině sebevraždě. Když se totiž vrátil včera domů, našel dopis na rozloučenou. Zpanikařil a rozběhl se k blízkým kolejím, kde viděl šrumec. Tam zjistil, že jeho manželka skočila pod vlak.

Podlomily se mu nohy a skácel se na silný kmen stromu. Syn ho za pomoci několika policistů musel odvést domů. Později byl Rychtář přepraven do psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde strávil několik hodin. Hned po propuštění se nechal synem odvézt na patologii do vinohradské nemocnice. „Táta chce být s ní, tak ho tam vezu, je na tom špatně a chce být u ní,“ prozradil jeho syn Honza.

Kde a kdy se pohřeb Ivety Bartošové uskuteční, zatím není jasné.

VIDEO: Josef Rychtář promluvil o smrti Ivety Bartošové

Video
Video se připravuje ...

Josef Rychtář: Iveta před smrtí viděla stíny! Blesk.cz