Soutěžící Robinsonova ostrova v čele s vítězem Martinem odletěli do exotického ráje, cítili se tam ale spíše jako v pekle. Na filipínském ostrově Tawi-Tawi totiž trpěli nedostatkem jídla.

Když po řadě dní bez jídla konečně našli strom s ovocem, které jim připomínalo něco mezi jablkem a hruškou, už se těšili, jak si pochutnají. Jenže přišel zákaz od štábu. „Když jsme večer přišli na kmenovou radu, řekli nám, že kdybychom to snědli, už by ani nemělo cenu volat nám vrtulník," odtajnila soutěžící Zina.

Stačilo málo a reality show mohla skončit velkou tragédií. Ostatně nebezpečí hrozilo ještě několikrát. Většina ženského osazenstva se například potýkala s vážnými střevními obtížemi. „Bylo to nejspíš tím, že jsme do rýže přidávali trochu slané mořské vody," míní Blanka, které se stejně jako dalším soupeřům v důsledku toho stala dokonce i nepříjemná nehoda. Kvůli tomu také Blanka ukradla mýdlo.

Jelikož ale trosečníci neměli ani toaletní papír, začali se utírat listím. Jenže si oblíbily ty, které je mohly zabít! Místní lékaři jim to pak okamžitě zakázali a varovali je, že jsou listy prudce jedovaté. Obyčejný průjem je tak mohl stát život.

Po celou dobu se museli soutěžící potýkat také s nulovou hygienou. To se ale jako problém ukázalo teprve až po návratu domů. „Neskutečně jsme smrděli, jako bych spal na hlaváku,“ promluvil Mirek o šoku, když si doma přičichl k plavkám, co měl na ostrově na sobě.

Není divu, vždyť soutěžící neměli ani možnost si prádlo přeprat. „Pral jsem si tak možná jednou nebo dvakrát. Až když mi řekli, jestli ty plavky na začátku nebyly náhodou zelené. Byl jsem prase,“ přiznal zpětně se smíchem. „Voda je tam tak teplá a sůl tak koncentrovaná, že to nejde vyprat," promluvila o hrůzách pro změnu Blanka. Její soupeřka Bára ovšem jako jediná způsob našla s pomocí písku. Zuby si pak pro změnu čistili popelem.

VIDEO: Robinsonův ostrov: Zina málem usekla mačetou hlavu soutěžící!

Video
Video se připravuje ...

Robinsonův ostrov: Zina málem usekla mačetou hlavu soutěžící! TV Nova

 

Fotogalerie
122 fotografií