"Marihuana je pro mě posvátná rostlina z přírody, léčím si s ní astma a bloklá záda. Dovolil jsem si ji tam dát, protože jí věřím. Je to pro mě rostlina budoucnosti. S přípravou másla jsem neměl zkušenosti, takže jsem tam toho dal příliš. Chtěl jsem, aby se hosté uvolnili. Před kamerami jsem nemusel nic hrát. Byl jsem totálně zdrcený," svěřil Pavel Klega z Prostřena na začátku svého videa, ve kterém se přiznal k tomu, že moc dobře věděl, co svým hostům v Prostřeno dává do jídla.

Po zkonzumování pokrmů protihráčka Lucie začala kolabovat a postupně se začalo dělat zle i dalším soutěžícím. Nakonec musela být do Pavlova bytu zavolána záchranka a natáčení bylo na několik týdnů odloženo, aby se všichni mohli pořádně vzpamatovat. Poté soutěžící Jiří přišel s tím, že jemu i ostatním našli v krvi THC - látku, kterou obsahuje právě marihuana.

"Nikdy bych si neodpustil, kdyby umřeli a jsem opravdu rád, že se jim nic nestalo. Uvědomil jsem si, že riskovat můj život na cestách můžu, ale nikdo nemá právo riskovat život ostatních lidí. Hluboce a lidsky mě mrzí, že jsem jim způsobil újmu. Podat někomu psychotropní látku bez jeho souhlasu je nemorální," uznal Pavel, který se ve videu neubránil slzám.

"Nejvíc mi trhalo srdce, že jsem musel všem lhát, protože to normálně nedělám," vysvětlil s tím, že se šel ostatním soutěžícím po natáčení osobně omluvit. Věrka s manželem vzala celou záležitost v klidu. Pak Pavel odjel do Karviné za Luckou a ta, i když na tom byla snad nejhůř ze všech, Pavla vzala na milost.

"Policii jsem se rovněž přiznal a souhlasil s uhrazením vzniklé škody a požádal jsem o předběžné zastavení trestního stíhání. Polehčující okolnost je to nejlepší, co může být. Cítím se líp," dodal Pavel s tím, že nikdy už nic takového neudělá a že lituje hlavně toho, že se celá situace dostala tam, kam vůbec nechtěl.

"Já jsem na své vlastní cestě, kterou mi nikdo neprošlapal. Jen Bůh mě může soudit. Vězte, že bez takových bláznů, jako jsem já, by se ten náš svět už dávno zbláznil," ukončil své omluvné video Pavel, který se nepochybně zapsal do seznamu největších trolů v historii kulinářské show Prostřeno. 

VIDEA: Podívejte se, jak probíhal týden v Prostřeno s Pavlem Klegou.

Video
Video se připravuje ...

Po skandálu s drogami je Pavel k nepoznání! Proč šel dohola? FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Šárka z Prostřeno: Po otravě z Pavlova jídla další rána! Je v nouzi! TV Prima

Video
Video se připravuje ...

Jak se do jídla v Prostřeno dostaly halucinogeny? Věříte Pavlově historce? 

Video
Video se připravuje ...

Co způsobilo kolaps v Prostřeno? Drogy v jídle! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Dobrodruh Pavel před kolapsem v Prostřenu: Vystrčil na hosty přirození! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Otrava v dnešním Prostřeno vygraduje! Sanitka odveze hned tři účastníky! FTV Prima

Video
Video se připravuje ...

Kolaps v Prostřeno! Soutěžící odveze záchranka! Otrava jídlem! FTV Prima

Fotogalerie
16 fotografií